"Täältäkö se lähetys tullee?"

Yle Perämeren uusien toimitilojen ensimmäiset avoimet ovet ovat kiinnostaneet Radio Perämeren kuuntelijoita, joista kauimmaiset vieraat tulivat paikalle Sveitsistä saakka.

Perämeri
Jari Vesan juontamista seurataan mielenkiinnolla
Kati Siponmaa / Yle

Lähetysstudiossa on riittänyt tutustujia tasaisena virtana. Yleisin kysymys studion ovella on ollut "täältäkö se lähetys tullee?", kertoo päivälähetystä avoimien ovien päivänä juontanut toimittaja Kati Siponmaa.

Siponmaa arvelee kauimmaisten kävijöiden olleen sveitsiläispariskunnan, joista rouva oli aikoinaan lähtenyt maailmalle Torniosta. Hän kertoi, että kotiseudun asioita ja omaa murretta on mukava kuunnella internetin kautta myös nykyisessä kotipaikassa.

Uusia tiloja on kiitelty

- Onpa täällä siistit ja avarat tilat, tuumaa Pirjo Miilumäki, joka vieraili toimituksessa avointen ovien viimeisellä tunnilla.

Moni kävijä on ihmetellyt ääneen, kuinka paljon tekniikkaa tarvitaan radio- ja televisiolähetysten tekemiseen. Toimittajilta on myös kyselty, miten jutut valmistuvat ja kuka päättää aiheet, jotka päätyvät lähetyksiin.

Myös kanavalla soitettava musiikki on herättänyt paljon kysymyksiä. Osa kävijöistä on yllättynyt siitä, että juontajat eivät valitse itse soitettavaa musiikkia itse vaan musiikkilista tulee studiossa oleville tietokoneille automaattisesti Helsingistä.

Palautetta annettiin päivän aikana ahkerasti, sillä palautteen antamiseen houkuteltiin tuotepalkinnoilla.

- Tarjonta on hyvää, kuuntelen joka työpäivä, todetaan eräässä palautelapussa.

- Ihan hyvää ohjelmaa, todettiin monessa lapussa. Takaisin kaivattiin puolestaan paikallisia onnittelulähetyksiä, sillä yhden palautteen antajan mukaan kukaan ei jaksa kuunnella koko maahan tarkoitettuja onnitteluja.

Avoimilla ovilla oli seitsemän tunnin aikana noin vieraillut noin 600 kävijää. Tarjottavaa oli varattu 500:lle ensimmäiselle, joten täydennettävää piti hakea kesken päivän. Yle Perämeren uudet toimitilat sijaitsevat Kemin Digipoliksessa osoitteessa Tietokatu 3.