Heini on uusi ylioppilas, jalkapallokapteeni ja erotuomari

Lauantaina ylioppilaslakin kutreilleen saava Heini Hyvönen ottaa askelmerkkejä elämään hyökkääjän tyyneydellä. Jalkapalloviheriöiltä tuttu nuori nainen haluaa opettajaksi, ja mahdollinen opiskelukaupunki on valittu rakkaan harrastuksen ehdoilla.

Uudet ylioppilaat
Mikkeliläinen Heini Hyvönen haaveilee opettajan ammatista.
Sari Selin / Yle

Porrassalmen Urheilijoiden edustusjoukkueen kapteeni Heini Hyvönen elää elämänsä kevättä. Lukiovuodet Mikkelin lukiossa ovat takana, ja edessä odottavat uudet haasteet opiskelussa ja jalkapallokentillä.

- Tuntuu todella hyvältä, sillä kolme vuotta on pitkä aika tehdä töitä, kun yhteen tavoitteeseen tähdätään. Siitä olen iloinen, että olen löytänyt oman toiveammattini. Olen hakenut luokanopettajakoulutukseen Jyväskylään, ja päässyt myös joihinkin ammattikorkeakoulujen pääsykokeisiin.

- Jalkapallo kulkee varmasti opiskelun rinnalla, ja Jyväskylä on sen takia ykkösvaihtoehto. Siellä pystyy tuomaroimaan ja pelaamaan samalla sarjatasolla kuin kotikaupungissa Mikkelissä. Ja Jyväskylään on hakenut muitakin kavereita, joten ei tarvitsisi olla yksin kaupungissa, perustelee isänsä jalanjäljissä jalkapalloharrastuksen löytänyt kapteeni ja erotuomari.

Mahtuukohan teipattu jalka korkkareihin?

Heini on ehtinyt keväällä nauttia aurinkoisista päivistä, vaikka kesätyöt Itellan postinjakajana alkoivat heti kirjoitusten päätyttyä. Työ on mieluinen, sillä viikonloput ovat vapaita, ja aamuvuoron jälkeen päivän voi viettää miten haluaa, listaa Heini kesätyön hyviä puolia.

Lauantaina uutta ylioppilasta juhlitaan ensin kotona lähisuvun ja perhetuttujen kanssa. Illalla kokoonnutaan lukiokavereiden kanssa ja lähdetään Mikkelin yöelämään.

Ylioppilaslakin Heini osti aikoja sitten, ja se pysyy päässä koko illan ajan. Lakin sovituskin oli tunteellinen hetki.

Hyökkääjän tyyneydellä kohti uusia seikkailuja.

Heini Hyvönen

- Siinä meinasin itkut tirauttaa jo kaupassa, kun mietin, että lakin saa pistää päähän yhdessä kavereiden kanssa lauantaina. Äiti on myös herkkis, joten sekin varmasti itkeä tirauttaa. Kyllä ainoan lapsen ylioppilasjuhla on iso juttu koko perheelle, nauraa tuore ylioppilas.

Kohti juhlaa Heini linkkaa kainalosauvojen turvin jalka tiukassa siteessä. Edes loukkaantuminen naisten Suomen cupin ottelussa ei saa jalkapallokapteenin ja erotuomarin hymyä hyytymään.

- Jos turvonnut jalka ei mahdu korkkareihin, sitten laitetaan leveämmät kengät ja vähemmän korkoa. Hyökkääjän tyyneydellä kohti uusia seikkailuja, huikkaa kapteeni kiiruhtaessaan koekampaukseen ylioppilasjuhlaa varten.