Viimeiset metsätalousinsinöörit valmistuivat Nikkarilasta

Mikkelin ammattikorkeakoulun kampuksilla juhlittiin torstaina valmistuvia opiskelijoita. Pieksämäen Nikkarilassa on tänään valmistunut viimeiset metsätalousinsinöörit, sillä Metsäalan koulutusta annetaan jatkossa Mikkelissä.

Kotimaa
Vasta valmistuneet metsätalousinsinöörit Nikkarilassa Pieksämäellä.
Pekka Havukainen/ Yle

Pieksämäen Nikkarilasta luonnonvara-alan koulutusohjelmasta valmistuneet 14 metsäinsinööriä tekevät omalta osaltaa historiaa, sillä he ovat viimeiset Nikkarilasta valmistuvat metsäinsinöörit.

- Opetuksen taso on ollut Nikkarilassa kiitettävällä tasolla. Samoin maastokohteet ovat olleet niin lähellä, että ne ovat tukeneet hyvin opetusta, kertoo syksyyn oman valmistumisensa syksylle työn vuoksi siirtänyt Jarkko Loponen.

Opettaja Erkki Tiilikainen on tehnyt koko työuransa Nikkarilassa, joten valmistujaistunnelmat ovat luonnollisesti haikeat.

- Hyvin haasteelliset tehtävät siellä Mikkelissä odottaa. Siellä on uudet paikat ja uudet maastot, pohtii Tiilikainen tulevaisuutta.

Metsäteknikkojen kouluttaminen alkoi Nikkarilassa 1940-luvulla ja 1980-luvulla aloitettiin metsätalousinsinöörien kouluttaminen. Syksyllä metsäalan koulutusta jatketaan Mikkelissä.

Kaikkiaan Mikkelin, Savonlinnan ja Pieksämäen kampuksilta valmistuu tänä keväänä yhteensä 243 opiskelijaa 24 eri koulutusohjelmasta.