1. yle.fi
  2. Uutiset

Fighting Star nousee näyttämölle Vaasassa

Wasa Teaterissa saa syksyllä maailman ensi-iltansa musikaali Fighting Star. Nuoren naisnyrkkeilijän tarinan kertovan musikaalin harjoitukset ovat käynnistyneet tällä viikolla. Fighting Star tuo lavalle uusia musikaalitähtiä, kuuteen rooliin haki lähes 120 nuorta laulajaa.

kulttuuri
Fighting Star-musikaalin harjoitukset käynnistyivät Vaasassa
Fightin Star -musikaalin harjoitukset käynnistyivät VaasassaAnna Vikman Yle

Nuorten, uusien kykyjen haku käynnistyi jo tammikuun alussa. Kuutta paikkaa Fighting Starissa haki kaikkiaan 118 hakijaa. Pitkä ja vaiheikas valintaprosessi päättyi huhtikuun alussa suureen finaaliin, missä nuoret pääsivät näyttämölle näyttämään osaamisensa. Valitut ovat kotoisin eri puolilta Suomea, niin Pohjanmaalta kuin Etelä-Suomestakin.

Fighting Starin ohjaa Wasa Teaterille vierailevana Maria Sid. Häntä ei kauan tarvinnut houkutella Vaasaan tekemään musikaalia.

-Minulla on hyvä suhde Vaasaan. Fighting Star on uusi musikaali, uutta tekstiä ja musiikkia. On kiehtovaa, kun saa yhdistää draamaa ja erilaista kevyttä musiikkia. Mukana vanhoja musikaalikonkareita ja sitten uusia lahjakkuuksia, haen heistä synergiaa. Konkari voi jakaa kokemusta nuorelle ja nuori taas energiaa kokeneemmalle, se viehättää, kertoo Maria Sid.

Fighting Star on tarina nuoresta naisesta, joka haluaa nyrkkeillä ja olla paras. Vaikeutta lisää myös itsekäs ja urakeskeinen poliitikkoisä. Tarinan teemoja ovat hyväksyntä, luottamus ja usko omiin kykyihin.

Musikaalin harjoitukset ovat käynnistyneet tällä viikolla. Ohjelmassa on ollut nyrkkeily- ja lauluharjoituksia. Fighting Starin ensi-ilta on Wasa Teaterissa 28.9.

Lue seuraavaksi