1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Irtisanominen voi olla uuden alku

Tehtaan lakkauttaminen ja irtisanomisilmoitus voi jossain tapauksessa sysäys kohti uutta. Näin kävi lappeenrantalaiselle Soila Peiposelle, joka oli yksi yli sadasta Polan vaatetustehtaalta irtisanotuista.

Kuva: YLE

Vaatetustehdas Polan lopettaminen vuonna 2007 ei ollut maailmanloppu talossa palkanlaskijana työskennelleelle Soila Peiposelle.

- Olihan se tietysti hämmästys, mutta minulla oli jo suunnitelmia valmiina varalle, muistelee Soila Peiponen päivää, jolloin Pola ilmoitti sulkevansa tehtaan Lappeenrannassa.

Minulla oli jo suunnitelmia valmiina varalle

Soila Peiponen

Alanvaihto oli ollut hänellä mielessä jo toistakymmentä vuotta, jolle irtisanominen antoi sysäyksen. Peiponen kävi parin työkaverinsa kanssa työaikana yrittäjyyskurssin ja pääsi myös tutustumaan vyöhyketerapiaan, josta hän haaveili tulevaisuuden uraa.

- Vyöhyketerapiaa ei ollut työvoimatoimiston kurssilistoilla, mutta kerroin kiinnostuksestani ja ehdotin sitä heille. Ehdotus meni läpi ja työvoimatoimisto maksoi opiskeluni, kertoo Peiponen opiskelujensa taustoista.

Uusi ura luontaishoidoista

Jatkaminen palkanlaskijana toisen yrityksen palveluksessa ei käynyt edes mielessä. Uusi ala luontaishoitojen parissa imaisi mukaan. Hän opiskeli Helsingissä modernia vyöhyketerapiaa.

- 2008 tammikuussa olin vielä palkanlaskijana Polan tehtailla, ja sen jälkeen siirryin kokopäiväiseksi opiskelijaksi. Kuukausi opintojen päätymisestä löysin nykyisen hoitohuoneen. Silloin oli maaliskuu 2010, Soila Peiponen kertoo. 

Ei se edes tunnu työltä

Soila Peiponen

Hän pitää nykyisestä työstään ja kokee intuitiolla tekemänsä päätökset oikeiksi.

- Kun se on sydämenasia, niin ei se edes tunnu työltä, naureskelee Soila Peiponen omalla työhuoneellaan.