1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. korvasienet (suku)

Korvasieni kaipaisi sadetta

Korvasienisato näyttää ainakin Oulun korkeudella jäävän melko pieneksi. Yleensä pääosa sadosta poimitaan alueella toukokuun lopulla ja kesäkuun ensimmäisillä viikoilla. Sade voisi vielä vaikuttaa sienien määrään. Sateella on kuitenkin jo kiire. Yleensä juhannuksen jälkeen sieniä ei enää löydy.

korvasienet (suku)
korvasieni
Korvasienisato on nyt kerättävissä. Parhaita paikkoja ovat metsän hakkuukohteet. Parhaita ovat harvennushakkuun ajourat, jotka ovat hyviä kävelypolkuja eikä kuten muokatut avohakkuualueet, jotka ovat myös hyviä korvasieni paikkoja, mutta hankalampia liikkua.Olavi Kietäväinen

Vaalassa sieniä ostava Sienestä Oy on ottanut vastaan tänä keväänä vain muutaman kilon korvasieniä. Pasi Laurila arvioi, että kuivuus vaikuttaa satoon.

- Toivotaan, että viikonloppuna sadealueet yltäisivät Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen asti. Tosin korvasientä on tullut aina hyvin vaihtelevasti. Joinakin vuosina sientä on ostettu vain muutama kilo ja toisinaan määrä on ollut noin 2000 kiloa, kertoo Pasi Laurila Sienestä Oy:stä

Korvasientä löytyy yleensä metsästä, jossa maanpintaa on melko vasta muokattu. Tyypillisiä kasvupaikkoja ovat hakkuualueet sekä ojien ja teiden reunat.

Annikka Kujala Oulun Sieniseurasta arvioi myös, että sato on tähän saakka ollut melko pieni.

- Näin kuivalla sientä ei näytä olevan aurinkoisimmilla ja kuivimmilla paikoilla. Sienestäjän kannattaa ehkä nyt hakea korvasientä varjoisista paikoista ja muun muassa metsien reunamilta, arvioi Kujala.

Lue seuraavaksi