1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yhdysvalloissa taas epäilyttäviä kirjeitä - vastaanottajina New Yorkin pormestari ja Valkoinen talo

Pormestari Bloombergille lähetetyissä kirjeissä on alustavien tutkimusten mukaan risiinimyrkkyä. Presidentti Obamalle lähetettyä kirjettä tutkitaan vielä.

Ulkomaat
Michael Bloomberg
Justin Lane / EPA

Yhdysvalloissa on postitettu jälleen myrkyllistä risiiniä sisältäviä kirjeitä. Epäilyttäviä kirjelähetyksiä on tullut postissa ainakin New Yorkin pormestarille Michael Bloombergille ja tämän perustamalle aserajoituksia ajavalle ryhmälle sekä presidentti Barack Obamalle Valkoiseen taloon.

Alustavissa tutkimuksissa Bloombergille ja tämän ryhmälle lähetetyistä kirjeistä löydettiin merkkejä risiinistä. Kirjeissä oli lisäksi tekstiä, joka viittasi Bloombergin kannattamiin aserajoituksiin. Liittovaltion poliisi FBI tutkii vielä Valkoiseen taloon osoitettua kirjettä selvittääkseen onko siinäkin merkkejä risiinimyrkystä.

Bloombergille osoitetuissa kirjeissä oli Louisianan osavaltiossa sijaitsevan Shreveportin postileima. Shreveportissa käsitellään Louisianasta, Texasista ja Arkansasista postitetut lähetykset. Kirjeet ensimmäisinä avanneet työntekijät eivät saaneet niistä oireita, mutta kirjeitä myöhemmin tutkineet kolme poliisia saivat lieviä oireita.

Salaisen palvelun mukaan Valkoiseen taloon lähetetty kirje oli "samanlainen" kuin Bloombergille lähetetyt kirjeet. Poliisin mukaan sekä Bloombergille että Obamalle osoitetuissa kirjeissä uhattiin väkivallalla, jos aselainsäädäntöä kiristetään.

Yhdysvalloissa on lähetelty viime aikoina useita risiinimyrkkyä sisältäneitä kirjeitä. Washingtonin osavaltiossa on nostettu rikossyyte tuomarille risiinikirjeen lähettänyttä 37-vuotiasta miestä vastaan. Mississippiläisen miehen epäillään lähettäneen aiemmin keväällä risiinikirjeitä muun muassa presidentti Barack Obamalle ja yhdelle senaattorille.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi