Liigapaikkaa hakevalla Papaksella edessä hikinen viikonloppu

Kajaanilainen salibandyseura Papas päätti tarttua Naisten Salibandyliigan tarjoamaan liigapaikkaan. Hihat pistettiin heilumaan, ja viikossa kasaan saatiin joukkueen runko ja selvitys halliolosuhteista. Viikonloppu seurassa tehdään paperitöitä liigalisenssihakemusta varten.

Kuva: Papas.fi

Papaksen puheenjohtaja Markus Heikkinen kertoi torstai-iltana Yle Kainuulle, että edessä on "mahdoton määrä selvitysten tekemistä".

- Liigalisenssissä on ehtoja aika paljon, ja paperityölle on aikaa sunnuntai-iltaan asti. Edellytyksiä pitää selvittää taloudesta pelaajasopimusten määrään ja olosuhteisiin.

Kajaanin kaupungin kanssa Papas on jo neuvotellut Kajaanihallin päivittämisestä liigakelpoiseksi. Heikkisen mukaan liigapaikka ei jää olosuhteista kiinni.

Vaihtoehtoja on kaksi: kaupunki ostaa salibandymaton halliin tai se vuokrataan Salibandyliigalta.

Markku Heikkinen

- Parketilla ei Naisten Salibandyliigaa pelata, vaan siihen vaaditaan salibandymatto. Vaihtoehtoja on kaksi: kaupunki ostaa maton halliin tai se vuokrataan Salibandyliigalta. Kentän koko riittää, koska ensi kaudeksi peliala olisi joka tapauksessa mitoitettu vaadittuun kokoon 40 m x 20 m.

- Istumapaikkoja pitää ehtojen mukaan olla 150, ja sehän Kajaanista löytyy, Heikkinen kuittaa.

Ehtoihin myönnetään myös poikkeuslupia

Kajaanin Papas täyttää liigalisenssin ehdot myös muun muassa siinä, että seuralla on toiminnajohtaja, huippuvalmentajatutkinnon suorittanut valmentaja (Jani Lipsanen) eikä seuralla ole velkaa Salibandyliigalle.

Liigapaikan kriteerinä on myös seuran juniorityö.

- Ehtojen mukaan Papaksella olisi viime vuonna pitänyt olla kaksi juniorijoukkuetta, mutta meillä oli vain yksi. Ensi kaudella tyttöjoukkueita on kuitenkin 2 - 3, ja nousijajoukkueille on aiemminkin myönnetty poikkeuslupia vastaavissa tilanteissa, Heikkinen muistelee.

Naisten Salibandyliigan hallitus tekee päätöksen Papaksen liigapaikasta liigalisenssihakemuksen pohjalta jo ensi viikolla. Liigan avaustilaisuus järjestetään perjantaina 7.6. Iisalmessa.

- Siellä julkistetaan sarjaohjelma, ja liigajoukkueilla on velvoite olla paikalla. Siihen mennessä tiedämme pelaammeko liigaa ensi kaudella.

Viime torstaina tuli ehdotus liigapaikan hakemisesta, ja saimme aikaa maanantaihin. Sitten keskiviikkoon ja sitten tähän torstai-iltaan - iskukykyisen joukkueen varmistaminen ei tapahtunut käden käänteessä.

Markku Heikkinen

Joukkueen runko on kasassa

Puheenjohtaja kertoo, että viime kauden joukkueesta on runko kasassa myös mahdollista liigakautta varten.

- Joukkueen kasaamiseen suurin osa harkinta-ajasta menikin. Viime torstaina tuli ehdotus liigapaikan hakemisesta, ja saimme aikaa maanantaihin. Sitten keskiviikkoon ja sitten tähän torstai-iltaan - iskukykyisen joukkueen varmistaminen ei tapahtunut käden käänteessä.

Papaksen naisten edustusjoukkue on ollut lähellä nousua liigaan urheilullisin perustein muutaman kerran, niin viime keväänäkin. Heikkinen kertoo, että pettymyksen jälkeen pelaajat menivät elämässään eteenpäin.

- Nyt on ollut monella uuden mietinnän paikka, että mitä todella haluaa. Joukkueeseen on tulossa myös Papaksessa aiemmin pelanneita, ja ammattikorkeakoulun kautta Kajaaniin on perinteisesti myös tullut pelaajia. Uskon, että liigapaikka houkuttaa pelaajia lähialueiltakin, Heikkinen sanoo nimeten Joensuun, Kuopion ja Oulun seudut.

Iso juttu kainuulaisurheilulle

Papaksen puheenjohtaja Markus Heikkinen on tiedostanut, miten iso juttu Papaksen paikka Naisten Salibandyliigassa olisi kainuulaiselle urheilulle.

Kajaanissa saati Kainuussa eivät naiset juuri pääsarjatasoilla ole pelanneet.

Markku Heikkinen

- Kajaanissa saati Kainuussa eivät naiset juuri pääsarjatasoilla ole pelanneet. Sotkamossa on Vuokati Veto pesäpallossa, ja nyt Kajaanissa voisi olla Papas salibandyssa.

- Vaikka sarjapaikka nyt tulisi tällä tavalla takaportin kautta, niin olemme kuitenkin paikkamme ansainneet olemalla täyttöjärjestyksessä ensimmäisenä, Heikkinen korostaa.

Heikkinen sanoo, että sitoutumista liigalisenssihakemuksen tekeminen vaatii myös seuran taustajoukoilta.

- Olemme joutuneet hakemaan vahvistusta myös kentän ulkopuolelle, ja innostusta on piisannut. Porukka on ollut heti mukana satakymmenen lasissa!