Ei enää lisälaskua kännykän käytöstä ulkomailta - miksi se ei ole hyvä asia?

Kännykän käyttämistä ollaan ajamassa käyttäjälle samanhintaiseksi koko EU:n alueella. Tämä tarkoittaisi, että asiakas voisi esimerkiksi surffata puhelimellaan internetissä koko EU:n alueella samalla hinnalla kuin kotimaassaan - ilman nykyisenlaista lisälaskua. Teleoperaattorit pitävät ideaa huonona, mutta eikö se kuluttajan kannalta olisi hyvä?

Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

EU:n digitaalisista palveluista vastaava komissaari Neelie Kroes esitti torstaina, että niin sanotuista dataroaming-maksuista pitäisi EU:n alueella luopua. Tämä tarkoittaisi suomeksi sitä, että mobiilipalvelut maksaisivat koko EU:n alueella saman verran kuin käyttäjän kotimaassa.

Tele- ja nettioperaattoreita edustavan FiCominin toimitusjohtaja Reijo Svento ei pidä esitystä hyvänä vaan uskoo, että se voi jopa nostaa mobiilipalvelujen kuluttajahintoja. Svento pitää mahdollisena, että operaattorit valuttavat mahdollisesti poistuvat roaming-maksut joka tapauksessa kuluttajien maksettavaksi.

Myös Elisa pitää radikaalina ehdotusta, että hinnat olisivat EU-maissa täysin samat kuin kotimaassa.

Mitä sinä ajattelet EU-komissaarin ehdotuksesta? Onko se kuluttajan kannalta hyvä? Uskotko FiCominin toimitusjohtaja Reijo Sventon väitteen siitä, että jos roaming-maksut poistuvat, se tietää kuluttajalle vain lisää maksettavaa?