Pinja ja Janica valmistautuvat elävien kuolleiden kulkueeseen

Zombiet valtaavat ensimmäistä kertaa Kemin kadut lauantaina, kun maailmalla tunnettu Zombie Walk rantautuu pieneen merenrantakaupunkiin.

ilmiöt
Pinja ja Janica
Pinja ja Janica odottavat Zombie-kulkuetta innolla.Yle / Jari Vesa

Pinja ja Janica meikkaavat naaman ja somistautuvat revittyihin vaatteisiin. Pian on Zombie-kulkueen aika.

Lauantaina Kemissä järjestetään ensimmäistä kertaa Zombie Walk. Zombiet, eli niin sanotut elävät kuolleet, saattavat herättää pelkoa ihmisissä, mutta Zombie Walk-tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden hullutella ja pitää hauskaa koko perheen voimin.

Tapahtuman puuhamies Nick Kulmakka muistuttaakin, että tarkoituksena ei ole peloitella ketään vaan kyseessä on päihteetön, ilmainen ja koko perheen tapahtuma jossa pidetään hauskaa.

Myös Pinja ja Janica odottavat tapahtumaa innolla. Kaksikko kertoo, että zombieksi pukeutuminen onnistuu äidin ja tätin avustuksella. Esimerkiksi pukeutumiseen käytetään revittyjä vaatteita ja naama meikataan pelottavaksi.

Zombieksi sonnustautuneet lapset ja aikuiset kiertävät lauantaina Kemin keskustassa. Zombikulkue lähtee liikkeelle sisäsatamasta ja päätyy Täiköntorin laululavalle jossa esiintyy muun muassa Kemin nuorisotoimen järjestämiä bändejä.