Valkolakki päässä Muhoksen raitilta Barcelonan catwalkeille

Kaksoistutkintoon kuulunut työharjoittelu Barcelonassa muutti Ilmo Haurun suunnitelmat. Ravintolat eivät enää kokiksi valmistunutta kutsu, sillä kämppäkaveri hankki Haurulle mallisopimuksen. Juhlien jälkeen hän palaa Barcelonaan mallintöihin.

Uudet ylioppilaat
Ilmo Harju
Yle / Timo Nykyri

Muhokselta kotoisin olevan Ilmo Haurun elämä on nyt täynnä mullistuksia. Hän suoritti kaksoistutkinnon ja taskuun livahtavat nyt sekä ylioppilaan että kokin paperit. Opiskelu sujui sutjakkaasti, Hauru kertoo.

- Minulla oli lukiopäiviä ja amispäiviä erikseen. Aluksi se oli vähän uutta, mutta kun vauhtiin pääsi niin hyvin se meni kolmessa vuodessa.

Kun valmistuu kahteen ammattiin, juhliakin saa kaksi päivää - perjantaina koululla ja lauantaina kotona. Juhlapöytään valmistetaan myös espanjalaisia herkkuja. Siihen on hyvä syy.

- Tarkoitus olisi muuttaa heti juhlien jälkeen Barcelonaan ja alkaa tehdä mallintöitä. Siellä menisi sitten seuraavat kaksi vuotta.

Kämppäkaveri hankki mallisopimuksen

Ilmo Haurun mallisopimuksen taustalla on ehkä vähän poikkeuksellinen tarina. Kaikki sai alkunsa työharjoittelusta espanjalaisravintolassa.

- Menin pari kuukautta sitten työharjoitteluun Barcelonaan. Samaan asuntoon sattui manageri, joka suositteli, että kannattaa yrittää. Hän lähetti kuvia mallitoimistoihin ja sieltä tuli yhteydenottoja.

Mallintöihin Ilmo Hauru ryhtyy tyystin ilman kokemusta.

- Moni on sanonut, että kannattaisi kokeilla, mutta ei ole kokemusta. Kyllä sinne lähdetään tosissaan yrittämään. Ainakin sopimus on kaksivuotinen.

Varoittelijoita riittää

Vanhemmille pojan työharjoittelureissulla tapahtunut käänne tuli yllätyksenä.

- Aika yllättyneitä olivat, kun soitin skypellä kotiin, että tämmöinen juttu tuli. Kyllä he ovat tsempanneet, kun isoon maailmaan lähdetään kokeilemaan.

Kun Ilmo Haurun edessä heiluttaa etusormea ja varoittelee mallimaailman raadollisuudesta alkaa nuorta miestä naurattaa, nämä jutut on kuultu ennenkin.

- Joo joo, kyllä monet kaverit ja vanhemmat ovat varoitelleet mallimaailman vaaroista, nuori mies virnistää ja vakuuttaa, että jalat pysyvät jatkossakin maan pinnalla, vaikka paljon viime kuukausien aikana on tapahtunutkin.