Metson hallitus hyväksyi jakautumisen, Valmet tekee paluun

Valmet-nimellä yhtiö haluaa korostaa pitkää perintöä ja insinööritaidon saavutuksia. Ylimääräisen yhtiökokouksen on vielä hyväksyttävä jakautumissuunnitelma.

talous
Metson pääkonttori Helsingissä.
Metson pääkonttori Helsingissä.Jarno Mela / Lehtikuva

Konepajayhtiö Metson hallitus on hyväksynyt suunnitelman jakaa Metso kahdeksi yhtiöksi. Metson massa, paperi- ja voimantuotanto -liiketoimintojen uusi emoyhtiö nimetään Valmetiksi. Sen rahoitusjärjestelyt ovat valmiina.

Jakautumista yhtiö perustelee sillä, että näin yhtiö voi hyödyntää liiketoimintojen vahvuuksia. Jakautumisella Metso tavoittelee kasvua ja entistä parempaa kannattavuutta.

- Valmet-nimi heijastaa näiden liiketoimintojen pitkää perintöä ja symbolisoi niiden poikkeuksellisia insinööritaidon saavutuksia, kuvailee Metson toimitusjohtaja Matti Kähkönen yhtiön tiedotteessa.

Jakautumisen jälkeen Metson nykyinen kaivos- ja maarakennus -liiketoiminta ja automaatio-liiketoiminta jäisivät nykyiseen yhtiöön, joka jatkaisi toimintaansa Metso-nimisenä.

Ylimääräinen yhtiökokous on tarkoitus pitää lokakuun alussa. Metson hallituksen puheenjohtaja Jukka Viinanen suosittelee osakkeenomistajia hyväksymään jakautumisen. Jos jako hyväksytään, se toteutuu vuodenvaihteessa.

Esimerkiksi suuromistajat Solidium, Varma ja Ilmarinen ovat sitoutuneet äänestämään yhtiökokouksessa jakautumisen puolesta.

Metso toimii yli 50 maassa. Sillä on 30 000 työntekijää.