Mielenosoittajia kokoontunut talousprotestiin Frankfurtiin - video

Antikapitalistisen Blockupy-liikkeen mielenosoittajien tarkoituksena on ollut estää pääsy Euroopan keskuspankin ja Deutsche Bankin tiloihin.

Ulkomaat
Mellakkapoliisit ja mielenosoittajat ottavat yhteen Saksan Frankfurtissa.

Arviolta pari tuhatta ihmistä ihmistä on osoittanut mieltään Euroopan keskuspankin EKP:n ja Deutsche Bankin lähistöllä Saksan Frankfurtissa. Antikapitalistisen Blockupy-liikkeen tarkoituksena oli estää pääsy EKP:n ja Deutsche Bankin tiloihin, ja mielenosoittajat piirittivät rahalaitoksia. Mielenosoittajia on ollut myös ostosalueella.

Arviot mieltään osoittaneiden määrästä vaihtelevat 1 000 - 3 000 välillä.

Poliisin mukaan protestit ovat sujuneet pääosin rauhallisesti, joskin jotkut mielenosoittajat ovat heitelleet kiviä ja joitakin yhteenottoja on ollut katusuluilla. Sadat poliisit ovat pitäneet silmällä protesteja keskustassa. Myös vesitykit ovat olleet valmiudessa ja helikopterit kiertäneet alueen ympärillä. Pidätyksiä ei ole tehty.

EKP:n ympärillä on ollut jo pari päivää esteitä, jotta mielensoittajat eivät pääsisi liian lähelle. EKP:n on vakuutettiin pysyvän toiminnassa protesteista huolimatta. Monet pankit olivat kehottaneet työntekijöitään työskentelemään kotoa.

Mielenosoittajat protestoivat talouskriisin hoitoa vastaan. He pitävät EKP:tä yhtenä vastuullisena rajuihin säästötoimiin esimerkiksi Espanjassa ja Kreikassa.

Lähteet: Reuters, AFP, AP