1. yle.fi
  2. Uutiset

Hennan ylioppilasjuhliin saapuu yli sata vierasta

Ylioppilaaksi valmistuneen Henna Korkalan perheessä juhlista otetaan kaikki irti. Yli satapäiselle vierasjoukolle tarjotaan valmistujaisjuhlat lämmintä ruokaa myöten. Valmistelut on aloitettu hyvissä ajoin.

ylioppilasjuhlat
Henna Korkalan kotipihalle järjestetään ylioppilasjuhlia
Sini Kervinen / Yle Oulu

Oululaisen Korkalan perheessä aloitettiin ylioppilasjuhlien suunnitteleminen jo silloin, kun Hennan kirjoitukset alkoivat. Ensin koottiin vieraslista, mille kasaantui lopulta yli sadan hengen juhlakansa.

- Äiti on eteläpohjalainen, niin suuret juhlat kumpuavat varmaan sieltä, Henna Korkala hymyilee äitinsä Virpi Korkala vieressään.

Kenenkään ei tarvitse tulla juhliin mäkkärin autokaistan tai teboilin lounaspöydän kautta.

Henna Korkala

Kotipihalle on pysytytetty teltta ja runsaasti puutarhakalusteita. Myös autokatos täyttyy tuoleista ja osa talon sisätiloista on järjestelty uudelleen, jotta mahdollisimman monelle riittäisi istumapaikkoja.

- Teltta taidettiin tilata pihalle jo helmikuussa, Virpi Korkala muistelee tuolipehmusteita asetellessaan.

Korkalan jääkaapit pursuavat makeita leivonnaisia, kolmea kakkua, suklaamoussea, porkkanapiirakkaa ja pikkuleipiä. Makeat tarjottavat perhe hoitaa sukulaisten avustuksella. Lisäksi vieraille tarjotaan lämmintä ruokaa, mikä tilattiin pitopalvelulta.

- Vieraita tulee kauempaa, joten halusimme tarjota heille ruokaa. Kenenkään ei tarvitse tulla juhliin mäkkärin autokaistan tai teboilin lounaspöydän kautta, Henna naureskelee.

Välivuosi ei olisi pahitteeksi

Oulun suomalaisesta yhtenäiskoulusta valmistunut Henna on tyytyväinen saamaansa todistukseen. Tuore ylioppilas on hakenut Tampereen yliopistoon journalistiikka- ja historiaopintoihin ja Oulun yliopistoon yleisen historian opiskelijaksi. Välivuosikaan ei silti haittaa.

Äiti haluaisi, että käytän valmistujaisrahat pesän rakentamiseen. Itse haluaisin käyttää ne matkustamiseen.

Henna Korkala

- Vielä on avoinna, että ovatko ne sellaisia opintoja joita haluan oikeasti tehdä. Tänä vuonna katson millainen pääsykoetilanne on ja haen mahdollisesti ensi vuonna uudestaan, Henna toteaa.

Jatko-opintoja varten Henna on toivonut vanhemmiltaan valmistujaislahjaksi tietokonetta. Kummitädeiltä hän puolestaan odottaa astioita ja korua. Muilta onnittelijoilta hän uskoo saavansa pääasiassa rahaa.

- Äiti haluaisi, että käytän valmistujaisrahat pesän rakentamiseen. Itse haluaisin käyttää ne matkustamiseen, jos päädyn viettämään välivuotta, Henna hymyilee.

Lue seuraavaksi