Hyvä taloustilanne on Ruissalon kovin kilpailija

Ruissalon leirintäalue vastaa kotimaisen leirintämatkailun kysyntään satsaamalla mittaviin uudistuksiin. Osa uudistuksista on nähtävillä leirintäalueella jo nyt, loput taas pannaan täytäntöön viimeistään kolmen vuoden sisällä.

leirintäalueet
Ruissalon leirintäalue.
Ruissalon leirintäalueella oli vielä tilaa perjantaina iltapäivästä.Annika Martikainen / Yle

- Jos taloudelliset suhdanteet ovat oikein hyvät, ihmiset lähtevät kaukomaille. Ja se on pahin kilpailijamme, toteaa Ruissalon leirintäalueen päällikkö Hannu Toivonen.

Ruissalossa tilanne on pantu merkille, sillä leirintäaluetta on ehostettu huomattavasti. Erityisesti Saaronniemen rantaan on panostettu kesää varten. Alueelle on rakennettu muun muassa uusia laitureita sekä leikkivälineitä ja grillipaikkoja. Syksyllä leirintäalueelle salaojitetaan telttakenttiä ja rakennetaan uusia asuntovaunupaikkoja.

Leirintäalueella ei ole tehty uudistuksia moneen vuoteen. Jotkut rakenteet ovat kuluneet loppuun ja ne on määritelty jopa vaarallisiksi. Hannu Toivosen mukaan palveluista olisi jouduttu luopumaan kokonaan, ellei niitä olisi parannettu kerralla.

- Toimenpiteet jäivät aikoinaan vähemmälle, koska kaavassa ei ollut virallista leirintäaluetta. Nyt on, ja leirintäalue kuuluu Ruissaloon ja pysyy täällä.

Ruissalon leirintäaluetta ei siis olla laajentamassa muualle. Kaikkiin uudistuksiin menee Toivosen arvion mukaan kuitenkin vielä kaksi tai kolme vuotta. Uudistusten lomassa hän muistuttaa leirintäalueen vierailijoita vastuullisuudesta.

- Grillaaminen nuotiossa on sallittua ainoastaan maanomistajan luvalla. Nuotioita on aina siellä täällä. Se työllistää aika paljon meidän henkilökuntaamme, kun käymme pyytämässä niiden sammuttamista, Toivonen kertoo.