Suomen radio soi maakuntaradioiden keskipäivissä

Radio Suomen 18 maakuntaradiota eri puolilla Suomea siirtyvät maanantaina kesäohjelmistoon. Maanantaista perjantaihin kuullaan klo 11-14 välisenä aikana yhteistä Suomen radio-ohjelmaa. Maakuntaradiot ovat kesäaikana äänessä arkiaamuisin ja iltapäivisin.

Kotimaa
Miki Wallenius ja Mikko Kekäläinen nurmikolla
Mikko Kekäläinen (oik.) juontaa alkukesän Suomen radiota, joka kuullaan kaikkien Ylen maakuntaradioiden taajuuksilla keskipäivän molemmin puolin. Ohjelmaa tuottaa heinäkuun alkuun asti Miki Wallenius (vas.).Johanna Lahdenperä / Yle

Suomen radio -niminen ohjelma valtaa Radio Suomen maakuntaradioiden keskipäivän lähestysajan maanantaina 3. kesäkuuta alkaen. Ohjelmaa lähetetään klo 11-14 välisenä aikana ja se jatkuu aina elokuun 9. päivään asti.

Maakuntaradiot ovat tehneet yhteistä kesäistä keskipäivän ohjelmaa aiemminkin, nyt on vuorossa kuudes kerta.

Tämän kesän juontajana aloittaa Yle TV1:den Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Mikko Kekäläinen, joka on jo ehtinyt odottaa Suomen radion starttia.

- Suomen kuunnelluin radiokanava ja suuret kuuntelijaluvut. Radio on kiehtova väline ja etenkin kesällä, kertaa Mikko syitä miksi hän palaa mielellään jälleen teeveestä radion pariin.

Kesän mittaan kuullaan muitakin juontajia, kuten Radio Suomen Juha Blombergia, Tanja Perkkiötä Lahden radiosta sekä Radio Suomen Ajantasa-ohjelmasta lainaksi saatua Kati Lahtista.

Radiot kokkaavat eurooppalaisittain

- Suomen radio on kesäinen ja viihteellinen kolmituntinen, jossa kuuluu koko Suomi. Kesällä suomalaiset reissaavat ja sukuloivat. Radio on mukana reissuilla ja ihmiset kuuntelevat uteliaina muitakin radioita ja ääniä kuin vain omia tuttuja, tuumii Suomen radio toinen tuottaja Miki Wallenius. Maria Laine tuottaa kesäradion loppukauden.

18 maakuntaradiota tekevät vuoronperään juttuja Suomen radioon. Toimitukset eri puolilla maata jututtavat vieraita ja nostavat esiin paikallisia ilmiöitä. Myös Ylen Saamen radio tekee yhteisiin lähetyksiin muutamia osuuksia.

Tutuksi tulevat myös kymmenkunta tanssilavaa eri puolilta maata, joissa toimittajat käyvät katsomassa miten suomalaiset lyhyen suven aikana nauttivat toistensa seurasta.

- Suomalaiset kansallismaisemat ovat meille tuttuja jo koulukirjoista, mutta tänä kesänä kuullaan miten ne maisemat meihin vaikuttavat ja kerrotaanko niistä millaisia tarinoita. Yllättäviäkin näkökulmia on luvassa, Miki Wallenius kertoo.

Eurokokit -sarjassa maakuntien toimitukset tutustuvat vuoronperään Euroopan maiden ruokakulttuureihin, mutta muokkaavat niitä paikalliseen makuun sopiviksi.

Rakkaudesta lajiin- sarjassa tavataan puolestaan suomalaisia tutkijoita sekä oman alansa eksperttejä. He kertovat miten kesä etenee luonnossa viikko viikolta.

Viime kesän tapaan kerran viikossa etsitään jälleen Radiokätköä, joka on piilotettu johonkin päin Suomea.