Koe uusi yle.fi

Kuopion taloustilanne heikentynyt entisestään

Kuukauden aikana Kuopion tulosennuste on laskenut yli kolmella miljoonalla eurolla. Säästötoimia linjataan kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina.

Kuopio
Kuopion kaupungintalon seinä
YLE / Antti Karhunen

Uusimpien laskelmien mukaan Kuopion ydinkaupungin koko vuoden tulos on muodostumassa yli 26 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Tulosennuste on entisestään heikentynyt yli 3 miljoonalla eurolla kuukauden aikana.

Kaupunginjohtaja Petteri Paronen sanoo, että etenkin sairaanhoitopiirin laskutus Kuopiolta on paljon ennakoitua suurempi, ylitystä lasketusta on jo alkuvuoden aikana kertynyt noin 4,5 miljoonaa. Koko vuodelle lisälaskua sairaanhoitopiiriltä on tulossa peräti 10 miljoonaa. Kaupunginjohtaja Paronen sanoo, että sairaanhoitopiiriltä edellytetään nyt tuottavuuden kehittämistä samoin periaattein kuin kaupungin omalta organisaatiolta.

Kaupunginhallitus linjaa uusia säästötoimia ensi maanantaina. tavoitteena on vähintään 8,5 miljoonan säästöt määrärahaleikkauksien, henkilöstön säästövapaiden ja lomarahavapaiden avulla. Uutta pitkäaikaista lainaa esitetään otettavaksi 24 miljoonaa euroa.

Kaupunginjohtaja Parosen mukaan kaupungin talouden tilanne ei näytä hyvältä, mutta toivoa ei kuitenkaan aiota menettää.