Vaasan uudistunut ranta kerää kiitoksia

Vaasan sisäsataman ns. hoviskan ranta on ollut aina sellainen paikka, minne kaupunkilaiset ovat lähteneet nautiskelemaan olostaan ja viettämään vapaa-aikaa. Nyt alueella on uusi istuskelulaituri, joka kerää kaupunkilaisilta kiitosta.

Vaasa
Uusi oleskelulaituri miellyttää kaupunkilaisia.
Uusi oleskelulaituri miellyttää kaupunkilaisia.Merja Siirilä/Yle

Vaasan sisäsataman uudistettu ranta-alue kerää kesäiltoina runsaasti väkeä oleskelemaan. Kaupunki on ehostanut ranta-aluetta rakentamalla sinne uusia istuskelulaitureita ja siistimällä aluetta monestakin kohtaa. Kaupunkilaiset käyttävät nykyään kaupungin julkisia ulkoilmatiloja paremmin hyödykseen. Se kertoo laajemmastakin ilmiöstä. Kaupunkikulttuuri on kokenut muutoksen.

Vaasalainen Jari Bäck on tyytyväinen, että kaupunki pitää huolta ja ehostaakin ranta-alueitaan.

- Liikun paljon täällä rannoissa ja nämä on nyt tosi hienot rannat kesäisin ja täällä tapaa tuttuja. Pyöräilen ja katson kun ihmiset nauttii hienosta paikasta! Kiitokset vaan Vaasan kaupungille, että laitetaan rannat kuntoon, kehuu Bäck.

Bäckin kanssa on moni samaa mieltä. Rantaviivaa viistävä pyörätie ja siistit laiturirakennelmat keräävät kiitosta. Tästä on erityisen tyytyväinen Vaasan kaupungin arkkitehti Marketta Kujala, joka on ollut mukana tekemässä rannan uudistusta. Osa kuvaa ranta-aluetta uudeksi olohuoneeksi.

- Kyllä, tästä on tullut uusi vehreä olohuone vaasalaisille, nauraa Kujala.

Kaupunkilaiset käyttävät ulkotiloja aiempaa enemmän

Kujala on huomannut, että kaikkineen kaupungin julkisia ulkoilmatiloja tunnutaan käyttävän laajemmin.

- Asun tuossa lähellä ja näen, että esimerkiksi Setterbergin puistossa, siellä on välillä lastenjuhlia, siellä on tanssijoita ja siellä on aikuisten juhlia. On todella ilo huomata, miten ihmiset käyttävät julkista kaupunkitilaa nykyisin, sanoo Kujala.

Julkiset ulkoilmatilat ovat kaupunkien parhaimpia käyntikortteja ja samalla ne kertovat paljon kaupungin hengestä. Suuressa maailmassa tämä on jo hoksattu valjastaa käyttöön. Kujala toivoisi vastaavaa Vaasaankin.

- Nykyisinhän on monenlaista kapunkikulttuuriliikettä, we love Helsinki, we love Amsterdam, että me odotetaan milloin tulee we love Vaasa!