Sotshin olympiamaisemissa harjoiteltiin hätätilanteita - mellakkapoliisikin valmiina - video

Harjoitellut tilanteet vaihtelivat jääareenan romahtamisesta yhteenottoihin mielenosoittajien kanssa ja terrori-iskuihin.

urheilu
Pelastustyöntekijät auttavat loukkantuneita esittäviä ihmisiä Sotshin olympialaisten turvallisuusharjoituksessa.

Venäjän viranomaiset ovat harjoitelleet hätätilanteiden hoitamista Sotshin olympiapuistossa järjestetyssä laajamittaisessa harjoituksessa. Kaupungissa valmistaudutaan täyttä häkää ensi helmikuun talviolympialaisiin.

Kolmipäiväiseen poikkeustilanneharjoitukseen osallistui yli 200 viranomaista. Heidän joukossaan oli muun muassa lääkintähenkilöstöä ja mellakkapoliiseja. Harjoitellut hätätilanteet vaihtelivat jääareenan romahtamisesta yhteenottoihin mielenosoittajien kanssa ja terrori-iskuihin.

Sotshissa mellakkapoliisi on varautunut hajottamaan mielenosoituksia ainakin kumipampuilla ja vesitykeillä. Jääareenan kuvitellun romahtamisen yhteydessä taas suojauduttiin samanaikaisesti kaasuvuodolta.

Sotshin olympiaprojektin johtaja Dmitri Tshernishenko vakuutti viimeksi tällä viikolla Kansainvälisen olympiakomitean jäsenille, että Sotshin talviolympialaiset sujuvat rauhallisesti, vaikka kaupunki sijaitseekin lähellä Kaukasuksen levottomia alueita.

Lähteet: Reuters