1. yle.fi
  2. Uutiset

Pussy Riotin jäsen lopetti syömälakkonsa

Aljohina aloitti syömälakkonsa toissa keskiviikkona. Tuolloin oikeus eväsi hänen anomuksensa kahden vuoden vankeustuomion muuttamisesta ehdonalaiseksi.

Ulkomaat
Marija Aljohina ja Nadezhda Tolokonnikova istumassa oikeudenkäynnissä lasin takana 10. lokakuuta 2012.
Marija Aljohina (vas.) ja Nadezhda Tolokonnikova istumassa oikeudenkäynnissä lasin takana 10. lokakuuta 2012.Maxim Shipenkov / EPA

Vankilassa oleva Pussy Riot -yhtyeen Marija Aljohina on lopettanut 11 päivää kestäneen syömälakkonsa, kertoo uutistoimisto AP. Venäläisaktivisti keskeytti lakkonsa, koska vankilan johto suostui hänen vaatimuksiinsa, sanoo Pussy Riotin toisen vangitun jäsenen puoliso.

Vaatimuksista ei ole tarkemmin kerrottu. Aljohina on protestoinut sitä, että hän on kokenut vankilaviranomaisten yrittäneen kääntää muut vangit häntä vastaan poikkeuksellisilla turvajärjestelyillä.

Aljohina aloitti syömälakkonsa toissa keskiviikkona, kun hänen ei annettu puhua oikeuden edessä ehdonalaiskäsittelyssä. Oikeus eväsi anomuksen vankeustuomion muuttamisesta ehdonalaiseksi.

Aljohina ja Pussy Riotin toinen jäsen Nadežda Tolokonnikova kärsivät kaksivuotista työleirituomiota. Kaksikko tuomittiin uskonrauhan rikkomisesta sen jälkeen, kun he olivat esittäneet Vladimir Putinin vastaisen performanssin moskovalaisessa katedraalissa.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi