Kansanedustajilta kovaa kritiikkiä Soinin ilmoituksesta

Helsingin Sanomissa ollutta ilmoitusta arvostellaan ökypropagandaksi.

politiikka
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini osti Helsingin Sanomien paperiversion etusivun omaan käyttöönsä 2. kesäkuuta 2013.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini osti Helsingin Sanomien paperiversion etusivun omaan käyttöönsä 2. kesäkuuta 2013. Elina Bäckman / Yle

Kansanedustajat ovat arvostelleet kärjekkäin sanankääntein perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin tämänpäiväistä etusivun ilmoitusta Helsingin Sanomissa.

Kritiikkiä ovat saaneet etenkin arviot siitä, miten paljon rahaa perussuomalaiset ovat ilmoituksestaan maksaneet.

- Soinin kirje on kallis noin 50 000 euron bluffi, joka on tarkoituksellista harhaanjohtamista, arvostelee SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman.

RKP:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Stefan Wallin pitää erikoisena sitä, että Soini on ostanut maan kalleimman ilmoitustilan sanomansa levittämiseen.

Wallin kutsuu Soinin ilmoitusta "ökypropagandaksi". Wallinin mielestä Suomessa on totuttu siihen, että puolueet esittävät sanottavansa eduskunnan keskusteluissa ja kyselytunneilla, sillä se on ilmaista julkisuutta.

- Jos pienen kansan puolue perussuomalaisilla on liian paljon rahaa, olisi lahjoitus lastensairaalalle tai sotiemme veteraaneille taatusti lämmittänyt enemmän kuin tämän päivän kymmenien tuhansien eurojen ökyilmoitus, Wallin sanoo.

Myös SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen, niin ikään SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman sekä vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ovat arvostelleet Twitterissä Soinin sunnuntaista ilmoitusta.