Taiwanin maanjäristyksessä kuoli ainakin kaksi, yli 20 loukkaantui

Kivisade tappoi kaksi ihmistä ja maamassa hautasi kolmannen.

Ulkomaat

Taiwanissa on kaksi ihmistä kuollut ja yksi kateissa voimakkaan maanjäristyksen jäljiltä. 21 ihmistä loukkaantui järistyksessä, joka ravisteli rajusti pääkaupungin Taipein rakennuksia ja tuntui Hongkongissa asti.

Taiwanin seismologisen keskuksen mukaan järistyksen voima oli 6,3. Järistyskeskus oli runsaan 30 kilometrin päässä Nantoun kaupungista kymmenen kilometrin syvyydessä. Voimakasta järistystä seurasi useita jälkijäristyksiä.

Molemmat kuolonuhrit saivat päälleen kivisateen. Toinen oli kiipeilemässä Alivuorella, toinen maatöissä Chushanissa. Chushanissa myös etsitään maamassan alle hautautunutta kalastajaa. Viranomaiset arvioivat, että hänen löytymisensä elossa on epätodennäköistä.

Loukkaantuneista kolmen vammat ovat vakavia, viranomaiset kertovat.

Myös Filippiineillä järisi

Järistys aiheutti vuoristossa laajoja maanvyörymiä. Kaupungissa tärinä repi halkeamia seiniin ja rikkoi teitä.

Seismologisen keskuksen apulaisjohtajan Lu Pei-lingin mukaan järistys oli Taiwanin suurin tänä vuonna. Hänen mukaansa se muistutti paikaltaan ja syvyydeltään vuoden 1999 järistystä, jossa kuoli 2 400 ihmistä.

Taiwanin läheltä kulkee kahden mannerlaatan sauma, joten saarivaltio on altis maanjäristyksille.

Myös Filippiinit on tänä viikonloppuna joutunut kärsimään järistysherkästä sijainnistaan: lauantaina ainakin 33 ihmistä loukkaantui Etelä-Filippiineillä järistyksessä, jonka voima oli 5,7.

Lähteet: AFP, AP