1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Kuninkuusravit on Pohjois-Savon matkailukesän ykköshitti

Myös monien vakiintuneiden kesätapahtumien ympärille on jälleen ladattu suuria odotuksia. Maakunnan matkailutoimijat tavoittelevat kasvua etenkin Saksasta ja Venäjältä saapuvaan matkailuun.

Kuva: Petri Vironen / Yle

Pohjois-Savo tavoittelee kasvua kesän matkailijamääriin. Kasvuodotukset perustuvat etenkin Saksasta ja Venäjältä saapuvaan matkailuun.

Maakunnan matkailukesän suurimmat odotukset lasketaan sisävesiristeilyjen, mökkilomien ja vakiintuneiden kesätapahtumien ympärille.

Kuopion Matkailupalvelu Oy:n markkinointipäällikkö Merja Syrjänen nostaa varmoiksi yleisömagneeteiksi Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin, Kuopion Viinijuhlat, Kuopio RockCockin sekä Sonkajärven eukonkannon MM-kilpailut.

Tämän kesän yleisövetonaula muodostunee kuitenkin heinäkuun lopulla Kuopiossa järjestettävästä tapahtumasta, jota järjestetään maakunnassa vain harvoin.

- Kuninkuusravit on se isoin tapahtuma, koska se heijastuu myös Iisalmeen ja Varkauteen asti majoituksessa, Syrjänen sanoo.

Esimerkiksi Kuopiossa kesään kuuluvat katujuna ja Pikku Pietarin torikuja aloittavat kesäkautensa tänään maanantaina. Kuopion kaupunkioppaiden kaupunkikiertoajelut alkavat puolestaan kesäkuun lopussa ja opastetut kävelykierrokset heinäkuun alussa.