Ylen häälähetyksessä korujen ja juhlapukujen säihkettä

Ruotsin prinsessan Madeleinen häät televisioidaan ensi lauantaina suorana lähetyksenä sekä Yle TV1:ssä että Yle Areenassa.

Kuva: Yle

Prinsessa Madeleinen ja Christopher O'Neilin häät nähdään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa suorana lähetyksenä lauantaina 8. kesäkuuta klo 16.35 alkaen. TV1:n häälähetyksessa on klo 18.00 alkaen tunnin tauko ja lähetys jatkuu jälleen klo 19.00. Lähetys päättyy klo 19.30.

Häälähetyksen selostaa tuttuun tapaan Marjukka Havumäki. Lisäksi lähetyksessä on mukana suunnittelija Teemu Muurimäki.

- Olen todella iloinen siitä, että hää- ja iltapukujen suunnittelija Teemu Muurimäki on kanssani selostamossa. Hänen kanssaan ihailemme häävieraiden asuja ja odotamme tietenkin uteliaina, millaisessa hääpuvussa morsian saapuu Kuninkaanlinnan kirkkoon, kertoo lähetyksen selostaja Marjukka Havumäki.

Kuninkaallinen hääpari vihitään Tukholman Kuninkaanlinnan kirkossa, ja vihkimisen jälkeen tuore hääpari matkaa kaupungin halki hevosvaunuissa. Myöhemmin matka jatkuu veneellä kohti juhlapaikkana toimivaa Drottningholmin linnaa.

Vallanperimysjärjestyksessä neljäntenä olevan prinsessa Madeleinen häistä tulee erilainen juhla kuin hänen isosiskonsa kruununprinsessa Victorian kesäkuussa 2010 juhlituista häistä.

- Prinsessa Madeleinesta tuskin tulee koskaan Ruotsin hallitsijaa. Siksi häiden ja myös häälähetyksen luonne on toisenlainen kuin kolme vuotta sitten, kun kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel menivät naimisiin. Häät ovat nyt pienemmät, eikä kutsuvieraina ole hallitsijoita, valtionpäämiehiä ja poliitikkoja, vaan ennen kaikkea sukulaisia, ystäviä ja kuninkaallisten perheiden nuorta polvea. Häälähetys kestää kuitenkin pari tuntia, joten juhlamuodin lisäksi ehdimme taatusti puhua myös muun muassa Bernadotteista, Kuninkaanlinnasta ja kuninkaallisen perheen suosiosta, Havumäki ennakoi.