1. yle.fi
  2. Uutiset

Törnävän saarilava tuhoutui tulipalossa

Provinssirockista tuttu vanha saarilava tuhoutui täysin tulipalossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Lava oli saanut jo purkutuomion.

Kotimaan uutiset
Tuhoutunut saarilava Seinäjoen Törnävällä.
Anssi Leppänen / Yle

Seinäjoen kaupungin omistama ja Provinssirockista tuttu saarilava tuhoutui tulipalossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Lava oli kauttaaltaan tulessa, kun palokunta saapui paikalle. Viereiset huoltorakennukset saatiin kuitenkin pelastettua.

Lava oli jo aikaisemmin saanut purkutuomion. Provinssirockin varastopäällikön Jarkko Salon mukaan lavan palaminen ei aiheuta ongelmia, mikäli palojäte saadaan siivottua nopeasti pois. Saarilavan edessä on jo muutaman vuoden ollut erillinen siirtolava ja vanha Saarilava on toiminut lähinnä varastona.

Poliisin mukaan palon syttymissyy on epäselvä, mutta luonnolliset syttymissyyt ovat todella epätodennäköiset. Seinäjoella ei salamoinut ja lavasta oli jo ehditty kytkeä sähköt pois, koska se oli tarkoitus purkaa.

Provinssirockin vanhalla saarilavalla ovat esiintyneet mm. Black Sabbath, New Order, The Smiths, Moby ja HIM. Vihoviimeisin vanhalla saarilavalla esiintynyt bändi oli Provinssirockin tiedotteen mukaan Between Buried And Me 20.6.2010.

Lue seuraavaksi