1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Riihimäen Messujen talous on kuralla

Riihimäen Messut Oy on taloudellisissa vaikeuksissa. Yhtiön toiminnan jatkaminen vaatii pääomarakenteen välitöntä vahvistamista.

Kuva: Hannu Harhama / Yle

Taloutensa vahvistamiseksi Riihimäen Messut Oy anoo Riihimäen kaupungilta 200 000 euron pääomalainaa. Ilman lainaa messuyhtiö ei voi jatkaa toimintaansa. Kaupunki myönsi jo kuusi vuotta sitten messuille 200 000 euron suuruisen lainan, jota ei ole lyhennetty.

Riihimäen Messut on lähes kokonaan Riihimäen kaupungin omistama yhtiö, joka on järjestänyt Erämessut joka toinen vuosi jo reilun 40 vuoden ajan.

Välivuodelle Messuyhtiö on etsinyt kymmen vuoden ajan muuta sopivaa tapahtumaa. Tässä ei kuitenkaan ole onnistuttu ja sen seurauksena Riihimäen Messut on talousvaikeuksissa.

- Meillä on aivan upea, hyvä tuote eli kansainväliset erämessut, joka on kannattava. Sille välivuodelle olemme hakeneet toimintaa, jolla yhtiö voisi toimia kaikkina vuosina taloudellisesti kannattavasti ja siinä me emme ole toistaiseksi onnistuneet, sanoo Riihimäen Messujen toimitusjohtaja Pirjo Vilpponen.

Riihimäen Messut muistetaan myös Pihamessuista, mutta niitä ei ole järjestetty enää vuosiin. Sillä saralla kilpailua oli liikaa, kun vastaavia tapahtumia alkoi olla joka puolella Suomenniemeä.

Pari viikkoa sitten Riihimäen Messut Oy toteutti uuden Outdoor -messutapahtuman Vantaalla, mutta se epäonnistui kävijätavoitteessaan.