1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Muotibloggaaja vapauttaa kesämiehen tyylipaineista - "ei tarvitse pingottaa kunhan on siisti"

Yhä useampi suomalainen mies panostaa pukeutumiseen. Kesällä monen pasmat menevät kuitenkin sekaisin, kun puvut ja neuleet käyvät liian tukaliksi. Muotia työkseen seuraava bloggaaja ja valokuvaaja Elina Simonen sanoo, että tyylistä riippumatta tärkeintä olla huoliteltu.

Rohkea painaa päähänsä hatun. Kuva: YLE Keski-Suomi / Niina Ryyppö

Varma kesän merkki on napina siitä, että suomalaismiehet pukeutuvat kehnosti. Toki naljailuun on syynsäkin, sillä takavuosien klassikko "tennissukat sandaaleissa" ei saa ketään herkistymään esteettisessä mielessä.

Työnsä puolesta jatkuvasti matkusteleva muotiammattilainen kuitenkin sanoo, että ainakin Helsingissä suunta on jatkuvasti parempaan päin.

- Minun mielestäni helsinkiläismiehet pukeutuvat päivä päivältä paremmin, Simonen sanoo Ylen Aikaisen haastattelussa.

Kukin tyylillänsä

Simosen mukaan tyylikkyys ei vaadi välttämättä kalliita ja hienoja vaatteita. Kukin mies kulkee tyylillänsä, tärkeintä on olla luontevasti oma itsensä.

- Karismaattinen mies kantaa tyylinsä. Päällä voi olla t-paita tai puku, jos on huoliteltu. Tyyli on mies itse.

Simonen korostaa useaan otteeseen huoltiteltua ja siistiä ulkonäköä.

- Kun päällä on puhtaat vaatteet, on käyty parturissa ja muutenkin huoliteltu, niin sillä pääsee jo pitkälle.

Kaikki värit eivät sovi hyvin yhteen, joten värisymmetriaa kannattaa Simosen mielestä miettiä. Aurinkolaseilla ja kellolla voi tehostaa yksinkertaista katumuotia.

Entä toimistoon?

Viileällä säällä toimistotyöläismiehen pelastus ovat puvut, kauluspaidat ja merinovillaneuleet. Kesähelle kuitenkin sotkee tämän kuvion. Jotkut kokeilevat pukushortseja.

- Pukushortsit on toimistotöissä oleville miehille haaste, kun on totuttu sellaiseen univormuun. Tietysti jos on kesäkuuma ja + 30 astetta niin voihan se olla sallittua. Mutta ne eivät sovi kaikkiin tilanteisiin.

Lyhythihaiset kauluspaidat ovat yksi ratkaisu. Ja pikkutakin alle voi laittaa värikkään t-paidan. Yhdestä asiasta Elina Simonen ei tingi: Kesäterassille ei pidä mennä ilman paitaa. Ei vaikka kroppa olisi kuinka timmi.

- Keskelle kaupunkia se ei sovi, rannalle kylläkin, Simonen linjaa.