Risto Räppääjä seikkailee kesällä Nakkilassa ja Naantalissa

Uusinta Risto Räppääjä -elokuvaa aletaan kuvata heinäkuussa. Ensimmäistä kertaa elokuva-sarjan ohjaajan puikkoihin tarttuu Timo Koivusalo. Kuuntele Timo Koivusalon suunnitelmat uuden Risto Räppääjä ja liukas Lennart -elokuvan varalle.

elokuvat
Still from Risto Räppääjä ja viileä Venla
Nordisk Film
Elokuvasarjan edellinen osa, Risto Räppääjä ja viileä Venla ilmestyi 2012 ja sen ohjasi niin ikään satakuntalainen ohjaaja Mari Rantasila

Kesälomakausi on vasta aluillaan, mutta elokuvaohjaaja Timo Koivusalo ei siihen riemuun ehdi mukaan. Hänen kesänsä on täynnä työtä Risto Räppääjä ja liukas Lennart -elokuvan parissa.

- On iloinen asia päästä taas vääntämään pitkää elokuvaa. Ajattelin lähteä tekemään vilpittömästi sellaista riemukasta hyvän tuulen leffaa, jonkalaista olisi itse katsonut kymmenvuotiaana. Sellainen, missä sattuu ja tapahtuu väärinkäsityksineen ja missä katsotaan aikuisten toilailua lapsen silmin, Timo Koivusalo kertoo.

Uusinta Räppääjää valmistelut ovat täydessä käynnissä ja varsinaiset kuvaukset on tarkoitus aloittaa heinäkuun loppupuolella. Sisäkuvaukset hoidetaan Nakkilassa, ulkomiljöö puolestaan kuvataan Naantalissa.

- Tietysti näin kun kyseessä on kesäelokuva, niin yritetään saada mahdollisimman paljon kesäistä kaunista maailmaa. Naantali valittiin, koska se on upea lavaste ja kulissi koko se vanha kaupunki ja siinä on heti siinä tulee heti sellaista Pertsa ja Kilu -tyyppistä meininkiä, Koivusalo kuvailee.

Kun muut pitävät peukkuja hienojen kesäkelien suhteen, on Koivusalolla kaikki varpaatkin ristissä auringon puolesta.

- Aina sitä katsoo toiveikkaana sääennustuksia ja suunnittelee kuvaussuunnitelmia. Sitten onkin satapäinen joukko jossain sateessa värjöttelemässä, eikä voi kenellekään lähettää laskua eikä Pekka Pouta kuitenkaan anna Rahoja takaisin.

Kuuntele Timo Koivusalon suunnitelmat uuden Risto Räppääjä ja liukas Lennart -elokuvan varalle yllä olevasta linkistä. Toimittajana Sinikka Tuomi.