1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Perussuomalaisten Tossavainen: Vain mainoksella saamme äänemme kuuluviin

Kansanedustaja Reijo Tossavainen syyttää mediaa siitä, että se antaa yksipuolisen ja vääristyneen kuvan Perussuomalaisista. Tossavaisen mukaan puolue turvautuu Helsingin Sanomien mainoksen ostamisen kaltaisiin keinoihin, koska muilla tavoin puolueen sanoma ei pääse kuuluviin.

politiikka
kansanedustaja Reijo Tossavainen
Yle

Sunnuntain Helsingin Sanomien etusivua koristi Perussuomalaisten ostama mainos, jossa puheenjohtaja Timo Soini tyrmää niin sanotut vakuussopimukset (siirryt toiseen palveluun), jotka Suomen hallitus solmi Kreikan kanssa. Tossavaisen mukaan etusivun ostaminen oli ikävää, mutta puolueen politiikan kannalta välttämätöntä.

- Olimme pakotettuja menemään siihen, jotta saamme äänemme kuuluviin, Savitaipaleella asuva kansanedustaja sanoo.

Tossavainen syyttää mediaa, joka vääristelee perussuomalaisten sanomaa. HS:n mainoksen uutisointikaan ei sujunut halutulla tavalla.

- Mainittakoon esimerkiksi Yle, jonka toimittaja jankkasi uutisvideossa Soinilta sitä, kuinka paljon mainos maksoi eikä kysynyt itse mainoksen sisällöstä, Tossavainen moitti Yle Etelä-Karjalan haastattelussa maanantaina.

- Varmasti Yleisradion toimittaja ei mene Jyrki Kataisen eteen jankkaamaan siitä, paljonko kokoomuksen mainokset maksavat, Tossavainen huomauttaa.

Entinen Valkealan Sanomat -paikallislehden päätoimittaja Tossavainen istuu itse Ylen hallintoneuvostossa.

"Ei se käyrä voi aina nousta"

Ylen viimeisimmän kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus on laskenut 17,4 prosenttiin. Tossavainen ei suostu kommentoimaan suosion laskun syitä.

- Jos katsotaan tämän vuoden tilannetta, niin kokoomuksen ja demarien suosio on suorastaan romahtanut. Meidän kannatushan nousi monta kuukautta. On luonnollista, että joskus tullaan myös alaspäin, Tossavainen kuittaa.

Sen sijaan toinen oppositiopuolue keskusta on kyselytuloksen mukaan kasvattanut eroaan muihin puolueisiin. Yle Uutisten mittauksessa keskustaa kannattaa 21,7 prosenttia äänestäjistä.

Tossavainen myöntää, että Perussuomalaisten tulisi siirtää poliittisen keihäänsä kärkeä EU-kritiikistä Suomen rajojen sisälle.

- Minusta se on oikein. Keskustan syömähammasta kuluttaa kunta- ja soteuudistus ja puolue pitää siitä meteliä hyvästä syystä. Uudistus on turmiollinen asia, mikäli se lähtee toteutumaan. Jatkossa opposition pitää yhdessä keskittyä hankkeen torppaamiseen. Asia pitää palauttaa uudelleen käsittelyyn niin, että valmistelussa ovat mukana kaikki puolueet, Tossavainen pohtii.

Lue seuraavaksi