1. yle.fi
  2. Uutiset

Toinen Politkovskaja-oikeudenkäynti alkoi Venäjällä

Murhatun toimittajan Anna Politkovskajan perhettä edustava asianajaja ei usko, että teon taustalla olevaa tahoa saadaan vastuuseen. Politkovskaja murhattiin vuonna 2006.

Ulkomaat

Toinen yritys tuomita toimittaja Anna Politkovskajan murhasta syytetyt henkilöt alkoi valmisteluistunnolla maanantaina Moskovassa. Edellisessä, vuonna 2009 käydyssä oikeudenkäynnissä kolme viidestä syytetystä vapautettiin syytteistä. Venäjän ylin tuomioistuin kuitenkin määräsi asian uuteen käsittelyyn.

Murhasyytteisiin vastaavat oikeudessa kolme Mahmudovin veljestä. Heistä kaksi oli teosta syytettynä jo neljä vuotta sitten, mutta heidät vapautettiin. Veljesten lisäksi syytettynä on heidän setänsä Lom-Ali Gaitukaev, joka oli syyttäjän mukaan murhan pääorganisaattori. Viides syytetty on sisäministeriön entinen moskovalainen työntekijä Sergei Hadshikurbanov.

Venäjän ylimmän tutkintakomitean edustajan Vladimir Markinin mukaan syyttäjällä on riittävästi näyttöä tekijöiden osallisuudesta Politkovskajan murhaan. Politkovskajan perhettä edustava asianajaja Anna Stavitskaja ei kuitenkaan usko, että murhien takana oleva taho saadaan vastuuseen teosta.

- Asia ei ole ratkennut, ennen kuin murhan tilannut henkilö saadaan oikeuden eteen. Siihen ei ole mahdollisuutta tässä oikeudenkäynnissä, Stavitskaja sanoi.

Anna Politkovskaja murhattiin vuonna 2006. Hän oli tunnettu kritiikistään Venäjän hallintoa kohtaan.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi