1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pilaako katujuopottelu Lahden maineen?

Helleaalto pyyhki maanantaina Etelä-Suomen yli ja uuvutti esimerkiksi Lahdessa kaduille kymmeniä liikaa naukkailleita. Sosiaalisessa mediassa puidaan huolestuneena, mitä julkijuopottelu kaupungin paraatipaikoilla tekee Lahden maineelle. Mitä mieltä sinä olet?

Kuva: Yle / Lahti

Päijät-Hämeen poliisilaitos muistuttaa, että kesätunnelmissa olevien kansalaisten on syytä juoda helteellä muutakin kuin alkoholia.  

Lahden yli pyyhki maanantaina sellainen lämpöaalto, että se uuvutti pitkin päivää naukkailleita kansalaisia sammumaan kaduille ja bussipysäkeille. Poliisi kuskasi päivän kuluessa poikkeuksellisen määrän, kymmeniä alkoholin väsyttämiä putkaan, sairaalaan ja koteihin.

- Harvoin siellä mitään hengen ja terveyden vaaraa on. Joskus nämä tapaukset jätetään muiden auringonottajien joukkoon. Kiireelliset tehtävät menevät aina edelle, komisario Rauno Piispa sanoi Radio Suomen Ajantasan haastattelussa.

Maanantain poikkeuksellisesta juoppoaallosta uutisoitiin valtakunnallisesti monissa eri medioissa.

Sosiaalisessa mediassa keskustelu käy kiivaana siitä, mitä ilmiö tekee Lahden maineelle? Esimerkiksi Facebookissa lahtelainen kaupunginvaltuutettu Merja Vahter totesi, että ”tällaisilla uutisilla eikä uutisten aiheuttajilla ei paljon kaupunkia kehitetä”.

Tahriiko moinen kaupungin maineen? Mitä julkijuopottelulle pitäisi tehdä? Millaisia kokemuksia sinulla on Lahdesta ja muista kaupungeista – onko julkijuopottelu, örveltäminen yleisillä paikoilla ja sinne sammahtelu ongelma?