Hyppää sisältöön

Northland vältti konkurssin

Kaivosyhtiö Northlandin toiminta jatkuu, koska yhtiön joukkovelkakirjalainan omistajat ovat hyväksyneet yhtiön pelastussuunnitelman kokouksessaan Oslossa tiistaina. Yhtiön aiemmin antamien tietojen mukaan tämä merkitsee sitä, että toista viikkoa pysäytettynä ollut Northlandin Kaunisvaaran rautakaivos Ruotsin Pajalassa käynnistetään lähiaikoina uudelleen.

Northlandilla on kaivos Pajalassa Ruotsissa. Kuva: SVT

Kaivosyhtiö Northlandissa ottaa nyt vallan velkojien ja uusien rahoittajien yhteenliittymä. Sen muodostavat suurimmat velkojat Metso ja Peab sekä uusina rahoittajina Ruotsin valtiollinen kaivosyhtiö LKAB ja vakuutusyhtiö Folksam.

Suomen puolella Kolarin Hannukaisessa olevan kaivoshankkeen jatkosta päättää kesäkuun lopussa Luxemburgissa valittava Northlandin kaivoskonsernin uusi hallitus, joissa uusilla sijoittajilla on enemmistö.

Northlandin Suomen johtaja Jukka Jokelan mukaan jää nähtäväksi mitkä uuden hallituksen ensimmäiset toimenpiteet on.

– Tästä seuraa nyt, se että pyritään palaamaan normaaliin päiväjärjestykseen mahdollisimman nopeasti ja tietysti suurin tehtävä siinä on saada Pajalan kaivos nyt pyörimään uudelleen normaaliin päiväjärjestykseen.

– Hannukaisen suhteen tässä on indikoitu sitä, että me jatketaan mahdollisimman nopeasti tätä kesken jäänyttä kannattavuusselvitystä ja pyrittäis se syksyyn mennessä saamaan valmiiksi.