Nightwish näyttely Kiteelle - bändin elokuva suositumpi maailmalla

Suomessa melko karuja arvosteluja saanut Nightwish-elokuva on saanut paremman vastaanoton ulkomailla, sanoo Tuomas Holopainen. Kriitikot ja myös fanit ovat olleet myötämielisempiä elokuvalle erityisesti Saksassa ja Venäjällä. Tuomas Holopainen oli mukana avaamassa Nightwish-näyttelyä Kiteen kotiseutumuseossa.

viihde
Tuomas Holopainen sekä Kirsti ja Pentti Holopainen.JPG
Tapio Laakkonen / Yle

Kiteen ylpeys, Nightwish-yhtye on näkyvillä Kiteen kotiseutumuseon vintillä. Museoon on kerätty paljon tavaraa bändin matkan varrelta. Näytillä on muun muassa bändin lähes koko levytuotanto, valokuvia, vaatteita, fanitavaroita ja Tuomaksen alkuaikojen kosketinsoitin. Suuri osa näyttelyn tavaroista on Tuomas Holopaisen äidin, Kirsti Nortia-Holopaisen arkistoimia.

- Oli kiva saada tavarat pois pahvilaatikoista. Tavaroita oli varastoissa, vinteillä ja aitoissa. Tuomo ja Johanna Flinkmannin kanssa tämä näyttely pystyyn saatiin, sanoo Kirsti Nortia-Holopainen.

Elokuvalla menee paremmin maailmalla

Nightwish-elokuva Imaginaerum julkaistiin marraskuussa 2012. Elokuva sai melko ankaraa kritiikkiä mediassa ja elokuva hävisi Suomen elokuvateattereiden ohjelmistoista melko nopeasti. Elokuva on kuitenkin otettu paremmin vastaan maailmalla kuin Suomessa, sanoo Tuomas Holopainen:

- Viime viikolla oli Pietarissa ja Moskovassa elokuvan ensi-illat, olimme Marco Hietalan kanssa paikan päällä. Molemmissa kaupungeissa oli todella hyvä meininki, näytökset loppuunmyytyjä ja myös kriitikot ihan täpinöissään. En tiedä mitä siellä tapahtui, mutta jotakin. Huomenna Imaginaerum avautuu yli sadassa teatterissa Venäjällä.

- Myös Berliinin ensi-illassa oli miellyttävä hurmos päällä.

Tuomas Holopaisen arvion mukaan Nigtwishin levyjä on myyty yhteensä noin 8 miljoonaa kappaletta. Myydyin albumi on edelleen Once, jota on myyty noin 2,3 miljoonaa kappaletta. Uusin levy on yltänyt noin 900 000 myyntiin.

Mielenkiintoinen museo

Kiteen kotiseutumuseon toimintaa pyörittää Kitee-seura. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11.00 - 17.00.

Kitee-seuran sihteeri-rahastonhoitaja Tuomo Flinkman arvioi Nightwish-näyttelyn tuovan museoon runsaasti uusia kävijöitä. Museossa on muutakin mielenkiintoista nähtävää, muun muassa Nightwish-näyttelyn vierestä löytyy pontikantekovälineitä esittelevä näyttely.