Jo kolmannes yhdysvaltalaisista aviopareista on tavannut toisensa netissä

Työpaikalla toisiinsa tutustui viidennes aviopareista ja kirkossa neljä prosenttia, kertoo Chicagon yliopistossa tehty tutkimus.

Ulkomaat

Avioliiton vuosina 2005 - 2012 solmineista yhdysvaltalaisista pariskunnista 35 prosenttia oli tutustunut internetissä. Kumppaninsa netissä tavanneet ovat tyypillisesti 30 - 49 -vuotiaita ja hyvin toimeentulevia.

22 prosenttia aviopareista tutustui työssä ja 19 prosenttia ystävien välityksellä, kertoo Chicagon yliopistossa tehty tutkimus. Ravintolassa kumppaninsa tapasi yhdeksän prosenttia ja kirkossa neljä prosenttia.

Chicagon yliopistossa tehty tutkimus on eHarmony.com -deittisivuston tilaama, mutta sen tulos on tilastollisesti pätevä. Myös viime vuonna Northwestern-yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa päädyttiin siihen, että 35 prosenttia avioliitoista saa alkunsa nettitreffeillä.

Tuoreimman tutkimuksen tekijöiden johtopäätökseen, että netissä alkaneet liitot olisivat muita kestävämpiä, suhtaudutaan sen sijaan tutkijoiden parissa kriittisemmin tutkimusajan lyhyyden vuoksi. Tutkimuksen mukaan netissä tavanneiden avioliitoista kuusi prosenttia ja muista avioliitoista lähes kahdeksan prosenttia on päätynyt eroon.

Chicagon yliopiston tekemässä tutkimuksessa oli mukana yli 19 000 ihmistä. Tutkimus on julkaistu _Proceedings of the National Academy of Sciences -_lehdessä.

Lähteet: AFP