Teemu Rannikko allekirjoitti sopimuksen Katajan kanssa

Yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista koripalloilijoista, Teemu Rannikko, allekirjoitti tiistaina kaksivuotisen sopimuksen Joensuun Katajan kanssa. Rannikko kertoo päätyneensä Joensuuhun osin perheen yhteisellä päätöksellä. Tärkeänä vaikuttimena oli myös valmentaja Jukka Toijala.

Kataja Basket Club
Teemu Rannikko allekirjoittaa sopimusta Katajan tilaisuudessa.
Ari Haimakainen / Yle

Teemu Rannikko allekirjoitti tänään kaksivuotisen sopimuksen korisliigaseura Joensuun Katajan kanssa. Sopimuksessa ei ole minkänlaisia ulkomaanpyäliä tai purkuehtoja, eli Rannikko tullaan näkemään Joensuu Areenan parketeilla koko sopimuskauden ajan.

- Pitää nostaa Katajalle hattua, koska sopimus on heillekin yksi kalleimmista. Sopimus on omasta mielestäni hyvä. Aamupäivän olen nähnyt kaupunkia ja lämpöä on 30 astetta, niin hyvältä näyttää. Ehkä se voi olla vähän erilainen marraskuun lopussa, mutta hyvällä fiiliksillä, Rannikko naurahtaa.

Rannikko päätti kautensa vasta puolitoista viikkoa sitten Slovenian pääsarjassa pelaavan KK Union Olimpijan riveissä. Päätös Suomeen palaamisesta kypsyi kevään aikana. Suomalaisittain poikkeukselliselle pelintekijälle olisi ollut ottajia myös muissa liigaseuroissa, mutta totisimmin Rannikosta taisteli Loimaan Bisons.

Jos "Toikka" ei täällä olisi, niin en varmasti olisi minäkään

Teemu Rannikko

- Aleksi (Loimaan Bisonsin urheillujohtaja Aleksi Valavuori) muistaakseni 2-3 vuotta sitten puhelimessa sanoi, että kun olet Suomeen tulossa, niin ilmoita hänelle. Keväällä sanoin Aleksille, että ollaan Suomeen tulossa ja hän ilmoitti, että haluavat minut joukkuueseensa. Tiedän suunnilleen mitä he pystyvät maksamaan, mutta neuvotteluja ei hirveästi käyty.

Jukka Toijalalla iso rooli

Lopullinen päätös Joensuuhun suuntaamisesta tehtiin perhepiirissä. Rannikko sanoo kuulleensa paljon hyvää Katajan organisaatiosta, mutta tärkeimpänä vaikuttimena oli joukkueen valmentajan ja ystävän Jukka Toijalan läsnäolo.

- Epäilen, että jos "Toikka" ei täällä olisi, niin en varmasti olisi minäkään, Rannikko kertoo.

Rannikosta odotetaan luonnollisesti Katajan ensi kauden sielua, mutta kesällä on edessä Sloveniassa pelattavat maajoukkueen EM-kilpailut. Syksy ja talvi on niin ikään kiireinen, sillä korisliigan pelien lisäksi pelaajien jaloissa painavat Katajan mahdolliset euro-ottelut.

- Ensi kesänä olen varmaan pelimäärän suhteen viisaampi. Euroopan mittakaavassa pelimäärähän on Suomessa erittäin iso ja se pelataan lyhyemmässä ajassa. Omalla kohdallahan treenaamisen vaatimus ei ole enää niin suuri vaan treenit ovat enemmänkin ylläpitävää ja kehittävää. Syyskuun aikana aletaan sitten joukkueen kanssa ottamaan niitä askelia ylemmäksi. Toivotaan, että ihan sinne huipulle asti.