1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Koulutus ei riitä korvaamaan eläköityviä sairaanhoitajia

Sairaanhoitajia eläköityy Keski-Pohjanmaalla jatkuvasti enemmän kuin heitä valmistuu. Keskussairaalan tilannetta helpottaa niin sanottu sissijärjestelmä, jonka kautta hoitajat tulevat taloon ensin hoitamaan sijaisuuksia ja sittemmin usein virkoihin. Tulevaisuudessa sairaanhoitajien houkuttelu ulkomailta lienee kuitenkin väistämätöntä, arvioi sairaalan rekrytointipäällikkö.

Kuva: Sari Vähäsarja / Yle

Rekrytointipäällikkö Seppo Filppulan mukaan menossa on jo viides vuosi, jolloin sairaanhoitajia eläköityy enemmän kuin valmistuu. Keski-Pohjanmaan keskussairaalasta jää vuosittain eläkkeelle 35 - 60 henkeä, heistä valtaosa hoitajia. Paikallisesta oppilaitoksesta taas valmistuu noin 20 vuodessa. Koulutusjärjestelmässä olisi Filppulan mielestä parannettavaa:

– Vähän tuntuu ihmeelliseltä, että lähihoitaja, joka on vuosikausia tehnyt aika lailla samanlaisia töitä kuin sairaanhoitaja, joutuu käymään ihan samanlaisen koulutusputken kuin lukion penkiltä tuleva. Siellä olisi varmasti mietittävää ihan hallitusohjelman mukaisesti: miten voitaisiin ottaa työkokemus hyväksi, kun jatketaan lähihoitajasta sairaanhoitajaksi.

Eläköitymisbuumissa ollaan Filppulan arvion mukaan puolivälissä, ja lähialue on jo  imuroitu sairaanhoitajista. Alaa vaihtaneiden tavoittaminen taas on sattuman varassa eikä koulutus siis riitä tarpeeseen. Sairaalassa joudutaan miettimään, miten selvitään vähemmällä väellä. Seuravaaksi katse kääntyy varmasti rajojen yli,  esimerkiksi itäiseen Eurooppaan, arvelee Filppula. Mutta onko Suomi houkutteleva paikka hoitajille?

– Suomihan on kylmä maa, jossa on umpimieliset ihmiset - ettei se sillä tavalla kovin vetovoimainen ole. Ei tämä koske vain Keski-Pohjanmaata, vaan koko maata.

Suomihan on kylmä maa, jossa on umpimieliset ihmiset - ettei se sillä tavalla kovin vetovoimainen ole

Rekrytointipäällikkö Seppo Filppula

Sissijärjestelmä pelastanut vuosien ajan

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan tilannetta on pelastanut jo vuosia niin sanottu sissijärjestelmä, jonka kautta valtaosa sittemmin vakinaisistakin hoitajista on tullut hoitamaan lyhytaikaisia sijaisuuksia. Tällä hetkellä sissejä eli sisäisiä sijaisia on runsaat 50.

Järjestelmä on Seppo Filppulan mukaan paitsi imukanava, myös koulutusjärjestelmä, jonka kautta osaaminen turvataan. Nuoret sissit sitoutetaan ja opetetaan mentoroinnin kautta. Sissijärjestelmää on käyty ihmettelemässä muistakin sairaaloista.

Sairaanhoitajapula on kuitenkin krooninen, ja vaikka sairaalan kesäsulut eivät ole täksi vuodeksi laajentuneet, ne voisivat olla pienemmätkin:

– Siinä käsityksessä olen, että enemmän yksiköitä voitaisiin pitää auki jos olisi tarpeeksi sairaanhoitajia, sanoo rekrytointipäällikkö Seppo Filppula.

Päihdekeskus Portin uusiin toimiin haki 55 hoitajaa, heistä iso osa keskussairaalasta. Jos sairaalasta lähtee hoitajia suuri määrä kerralla, se aiheuttaa piikin hoitajapulaan. Portin valinnat julkaistaan ennen juhannusta.