Poliisi tavoitti toisen Karttulan apteekkiryöstäjän

Poliisi on tavoittanut toisen Karttulan apteekkiryöstöstä epäillyistä miehistä. Kaksi miestä ryösti Kuopion Karttulan keskustassa sijaitsevan apteekin aseella uhaten keskiviikkona iltapäivällä.

Kotimaa
naamioituneet miehet ryöstöpuuhissa
Karttulan apteekkiryöstäjätPoliisi

Poliisi otti toisen epäillyistä kiinni lähellä ryöstöpaikkaa. Kiinniotettu on vantaalainen vuonna 1979 syntynyt mies, jolla on poliisin mukaan vastaavaa aiempaa omaisuusrikostaustaa. Toinen tekijöistä on edelleen kateissa ja on mahdollista, että hän piileskelee lähistöllä. Poliisilla on tiedossa karkuteillä olevan miehen henkilöllisyys. Kateissa olevalla miehellä on hartioille yltävät vaaleat hiukset ja hän 169 senttimetriä pitkä. Vartalon rakenne on hoikka ja hän oli ryöstön tapahtuessa pukeutunut mustaan haalariin. Mies on noin 30-vuotias. Poliisi pitää henkilöä vaarallisena ja mahdolliset havainnot miehestä tulee ilmoittaa suoraan hätäkeskukseen numeroon 112.

Kaksi miestä ryösti Kuopion Karttulan keskustassa sijaitsevan apteekin aseella uhaten iltapäivällä kello 15 jälkeen. Miehillä oli aseinaan kirves ja käsiase. Miehet saivat saaliikseen huomattavan määrän lääkkeitä ja pienehkön summan rahaa.

Miehet pakenivat paikalta anastetulla punaisella Peugeot 206 -merkkisellä henkilöautolla. Auton he saivat haltuunsa apteekin henkilökunnalta ottamillaan avaimilla. Auto löytyi hylättynä läheiseltä uimarannalta heti ryöstön jälkeen. Tekijät jatkoivat matkaansa toisella autolla Karttulan uimarannalta noin kello 15.10. Karttulan keskusta sijaitsee Kuopiosta noin 50 kilometriä länteen.

Poliisi kaipaa yleisövihjeitä autojen liikkeistä ja niillä liikkeellä olleista henkilöistä heti ryöstön jälkeen. Kaikki ryöstöön liittyvät vihjetiedot voi ilmoittaa Pohjois-Savon poliisilaitoksen vihjenumeroon 071 875 6880 tai sähköpostilla vihjeet.pohjois-savo@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).