Hyppää sisältöön

Yrittäjien Järventaus: Yhteiskunnan pitää tukea, jos palkalla ei tule toimeen

On parempi olla töissä kuin vielä pienemmillä ansioilla työttömänä, sanoo Jussi Järventaus.

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen (vas.) ja Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus (oik.) olivat Ylen A-studion vieraina kesäkuussa 2013. Kuva: Yle

Suomen yrittäjien toimitusjohtajan Jussi Järventauksen mukaan Suomen synkistyneitä työttömyyslukuja voitaisiin parantaa matalapalkkatöitä lisäämällä. Ylen A-studiossa vieraillut Järventaus haluaisi myös yhteiskunnan maksavan tukea ihmisille, joiden palkka on niin pieni, että sillä ei pärjää.

- Suomi on korkean osaamisen ja hyvän tuottavuuden maa. Tällä hetkellä suunta ei kuitenkaan ole hyvä ja pitäisi tehdä toimia suunnan muuttamiseksi. Matalapalkkakysymys on sellainen, että pitäisi luoda työpaikkoja myös niille, joilla on vähemmän koulutusta ja sitten tarvittaessa huolehtia yhteiskunnan tulonsiirroilla, että henkilö tulee toimeen, Järventaus ehdottaa. 

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen ei Järventauksen ajatuksille lämpene.

- Kysymys on siitä, että jos tällainen kehitys jatkuu, niin syntyy kahdet työmarkkinat ja hyvin epätasa-arvoinen yhteiskunta. Nyt yritetään tuoda esimerkiksi siivoojia matalapalkkamaista ja samalla tehdään niin sanottu orjamarkkina, Tukiainen toteaa.

Suomen yrittäjien toimitusjohtaja ei kritiikkiä purematta niele.

- Eriarvoinen yhteiskunta on sellainen, jossa ihmisiä on työttömänä. Matalapalkkapulmaa ei pidä väheksyä. Kouluttamattomillakin ihmisillä pitää olla töitä ja sitten heitä pitää tukea yhteiskunnan toimesta, jos he eivät tule palkallaan toimeen, Järventaus vastaa.

.
.