Huono käytös oli liikaa kapteenille - 101 nuorta heitettiin ulos lentokoneesta

New Yorkista Atlantaan matkalla olleet 17 - 18 -vuotiaat koululaiset eivät koneen miehistön mukaan suostuneet istumaan paikoillaan ja sulkemaan kännyköitään lukuisista pyynnöistä huolimatta.

Ulkomaat

Yhdysvaltalaisen lentokoneen kapteeni on heittänyt 101 nuorta ja heidän mukanaan matkustaneet aikuiset ulos koneesta, koska nuoret eivät lukuisista pyynnöistä huolimatta suostuneet sulkemaan kännyköitään ja istumaan paikoillaan.

Southwest Airlinesin maanantainen lento New Yorkista Atlantaan myöhästyi nuorten huonon käytöksen vuoksi 45 minuuttia. Häiriköivän koululaisryhmän matka viivästyi vielä enemmän. He pääsivät perille 12 tuntia myöhässä.

Koulu on tapahtumista toista mieltä ja tutkii tapahtumia.

- Alustavan arvion mukaan lentokoneen henkilökunnan toiminta ei ollut oikeutettua, sanoo Yeshiva of Flatbush -yksityiskoulun johtaja rabbi Seth Linfield useiden tiedotusvälineiden mukaan.

Matkalla mukana olleen opettaja Marian Wielgusin mukaan lentoemännät olivat ilkeitä ja ylireagoivat. Koneessa matkustaneen Brad Rinschlerin mielestä koululaiset käyttäytyivät kuitenkin niin huonosti, että miehistöllä oli täysi syy puuttua tapahtumiin.

- Kapteeni varoitti heitä. He eivät totelleet. He pitivät sitä vitsinä. Se ei ollut vitsi. En ole koskaan nähnyt vastaavaa, Rinschler sanoo uutiskanava CNN:lle.

Osa oppilaista on sanonut tiedotusvälineille epäilevänsä, ettei ei-uskonnollisen koulun oppilaita olisi kohdeltu samalla tavalla. Osan mukaan kaikki johtui siitä, että he ovat juutalaisia. Lentoyhtiön mukaan juutalaiskoululaisia kohdeltiin samalla tavalla kuin muitakin huonosti käyttäytyviä matkustajia.