Satakunnassa uusi avaus - psykiatrian kesäkoulu

Psykiatrian kesäkoulun suosio ylitti kaikki odotukset. Kesäkoulu on ollut hyvä lääke myös lääkärien sijaispulaan.

Kotimaa
Kaksi valkohousuista henkilöä kävelee sairaalan käytävällä .
Mari Latva-Karjanmaa / Yle

Satakunnassa on tehty uusi avaus pahenevan psykiatripulan helpottamiseksi. Sairaanhoitopiiri on aloittanut tiettävästi ensimmäisenä Suomessa psykiatrian kesäkoulun lääketieteen opiskelijoille. Tarkoituksena on herättää lääketieteen opiskelijoiden kiinnostus psykiatriaan.

Kesäkoulussa kesäkandit työskentelevät ohjatusti psykitarisen erikoissairaanhoidon toimipisteissä Harjavallassa, Porissa ja Raumalla. Kesäkouluun kuuluu myös alan luentoja.

- Psykiatritilanne on huono koko Suomessa ja siksi halusimme tehdä jotain asian korjaamiseksi. Psykiatria ei tällä hetkellä hirveästi houkuttele lääketieteen opiskelijoita. Kesäkoulu voisi tehdä alaa tunnetuksi ja markkinoida sitä nuorille opiskelijoille, kertoo rekrytoija Marika Pöyri Satakunnan sairaanhoitopiiristä.

Kesäkoulusta halutaan perinne

Kiinnostus kesäkoulua kohtaan ylitti kaikki odotukset.

Harjavallan sairaalassa ei koskaan ole ollut näin paljon lääkärien kesäsijaisia

rekrytoija Marika Pöyri

- Hakijoita oli enemmän kuin pystyttiin ottamaan. Kyselyjä on tullut pitkin vuotta, että vieläkö mahtuu. Sairaanhoitopiiri on jo päättänyt järjestää kesäkoulun myös ensi kesänä.

Tänä kesänä kesäkoulussa työskentelee yli 20 lääketieteen kanditaattia eri puolilta Suomea ja myös yksi Virosta.

Kesäkoulu on ollut hyvä lääke myös kesän sijaispulaan.

- Harjavallan sairaalassa ei ole koskaan ollut näin paljon lääkärien kesäsijaisia. Meillä ei ole nyt minkäänlaista lääkäripulaa.