Raamattu singahti myyntilistojen kärkeen Norjassa - ohitti huippusuositun seksikirjankin

Suursuosion syynä on uusi norjankielinen versio, jota myydään muun muassa farkkukankaalla päällystettynä versiona.

Raamattu on kiilannut yllättäen Norjan kirjanmyyntilistan kärkeen. Suosio on niin suuri, että Raamatun myynti ohitti viime vuonna jopa maailmanlaajuista suursuosiota nauttivan eroottisen Fifty Shades of Grey -romaanin myynnin.

Syynä suureen suosioon on se, että Raamatusta julkaistiin  lokakuussa 2011 uusi norjankielinen versio, jota on myyty lähes 160 000 kappaletta. Uutta käännöstä mainostettiin kuin menestysromaania ja siitä julkaistiin eri kohderyhmille tarkoitettuja versioita, muun muassa farkkukankaalla tai pinkillä nahalla päällystetyt nuorisoversiot. Suomessa vastaavia "kohderyhmä-Raamattuja" on ollut myynnissä jo pitkään.

Myös lisääntyneellä maahanmuutolla lienee osuutensa Raamattu-myyntiin, arvelee uuden käännöksen julkaisseen Norjan Raamattuseuran julkaisujohtaja Anne Veiteberg. Norjaan on kuuden viime vuoden aikana muuttanut lähes 260 000 uutta asukasta. Maahanmuuttajista noin 60 prosenttia on kristittyjä, ja loput muun muassa muslimeja, buddhalaisia ja hinduja.

- Muiden uskontojen kohtaaminen on saanut norjalaiset kiinnostumaan omasta uskonnostaan, sanoo julkaisujohtaja Anne Veiteberg.

Uusi käännös on kerännyt Norjassa suosiota myös näytelmäversiona. Kuusi tuntia kestävä Bibelen-näytelmä keräsi kolmessa kuukaudessa 16 000 katsojaa.