1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ralliradio

"Nopein, joka osaa suomea"

Kuka vie voiton Jyskälässä vuonna 2013? Yle Ralliradion tiimissä on luja luottamus siihen, että parin vuoden tauon jälkeen voitto saadaan jälleen Suomeen.

Kuva: Bruno Keiser

Kahtena edellisenä vuotena Sebastien Loeb on vienyt Suomen MM-rallin mestaruuden suomalaiskuskien nenän edestä, mutta tänä vuonna tahti muuttuu ja podiumin korkeimmalle pallille saadaan taas suomalaisverta.

Näin uskotaan ainakin Yle Ralliradion tiimissä, jossa yksi jos toinenkin veikkaa Jyskälän voittoon Jari-Matti Latvalaa.

Pakko panna kovat panokset Jari-Matti Latvalan voitolle. On löytänyt itseluottamuksen Polonsa kanssa, perustelee Yle Ralliradion nettitoimituksessa debytoiva Sami Laine.

Volkkari alkaa jo istumaan käteen, uskoo myös valokuvaaja Jarmo Mäki.

Vuoden 2013 voittaja on ilman muuta Jari Matti Latvala, muilla ei ole jakoa tässä kisassa, veikkaa on air -tuottaja Antti Korhonen.

Jari-Matti Latvala sai itsetuntopoweria Kreikan rallista sen verran, että pitää pään kylmänä ja kaasujalan aktiivisena. Latvikselle siis toinen Jyskälän voitto, arvelee Yle Ralliradion tuottaja Arvo Vuorela.

Sen verran Pohojam'maata mussa on, että pistän aina rahani Jari-Matti Latvalan puolesta, uhoaa puolestaan studio-ohjaaja Minna Matintupa.

Äänitarkkailija Jarmo Huhta uskoo hänkin Latvalan vauhtiin, mutta ei ole veikkauksessaan yhtä ehdoton:

Voiton vie nopein, joka osaa suomea.