Helle polkaisi kesävaatemyynnin vauhtiin - juhannusale alkoi jo

Bikinit, pienen pienet shortsit ja pitkät hulmuhelmaiset mekot ovat löytäneet tiensä shoppailijoiden ostoskasseihin jo alkukesästä auringon ansiosta.

kesävaatteet
Vaatekauppa
YLE / Antti Karhunen

Parin viikon helteet ovat antaneet kesävaatekaupalle vauhdikkaan aloituksen. Mikkeliläisistä vaatekaupoista kerrotaan, että myynti on ollut selvästi viime kesää vilkkaampaa. Kaupaksi ovat käyneet etenkin bikinit ja uimashortsit, mutta myös kesämuoti.

- Nyt tuntuu ihan kuin olisi keskikesä myynnillisesti, että kyllä sää vaikuttaa ihan äärettömän paljon. Viime vuoteen nähden myyntiä on ollut tuplasti alkukesästä, kerrotaan mikkeliläisestä vaateliikkeestä.

- Kesän myyntihitit ovat pitsiset topit, farkkushortsit ja maksimekot.

Joissakin paikoissa bikinit ovat jopa loppuneet kesken. Toisaalta hellevaatteet kyllä käyvät kaupaksi, mutta muuten on ollut hiljaisempaa.

- Ihmiset ihan selvästi odottavat alennusmyyntien alkamista paksumpien vaatteiden ostamisessa. Ja meillähän ne on jo alkaneetkin, myymäläpäällikkö Riitta Liukkonen sanoo.

Juhannuksen jälkeinen ale on startannut nimenomaan paksumpien vaatteiden osalta. Hellevaatteiden alennus antanee vielä hetken odottaa itseään.