1. yle.fi
  2. Uutiset

Mikkelin YIT Kuntatekniikka jatkaa entiseen malliin emoyhtiön halkeamisesta huolimatta

YIT Kuntatekniikan omistava YIT jakaantuu heinäkuun alussa kahtia Caverioniksi ja YIT:ksi. Mikkelissä toimiva YTI Kuntatekniikka kuuluu jompaan kumpaan pörssiyhtiöön, mutta vielä ei tiedetä kumpaan.

insinööritoimistot
YIT
. Adam Bellgrau / Yle

YIT:n kahteen eri yhtiöön jakaantumisen vaikutukset Mikkelin YIT Kuntatekniikan toimintaan ovat epäselvät. YIT erottaa rakentamispalvelut -liiketoiminnan ja kiinteistötekniset palvelut -liiketoiminnan erillisiin konserneihin heinäkuun alussa. YIT:n kiinteistötekniset palvelut ovat jatkossa pörssiyhtiössä nimeltä Caverion.

YIT omistaa mikkeliläisestä YIT Kuntatekniikasta 40 prosenttia kuudenkymmenen prosentin ollessa kaupungin omistuksessa.YIT Kuntatekniikan toimitusjohtaja Kari Piispanen sanoo, että toiminta Mikkelissä jatkuu kuten tähänkin saakka eikä työntekijöille ole luvassa dramaattisia uudistuksia.

Kesäkuun aikana selviää millaisia vaikutuksia YIT:n halkeamisella Mikkelissä on. Käytännössä ratkottavana on, siirtyykö YIT Kuntatekniikka uuden pörssiyhtiön omistukseen vai säilyykö se YIT:llä. Koska YIT:n omistus YIT Kuntatekniikasta on YIT Rakennuksen käsissä, voi olla, etteä omistus säilyy YIT:llä, eikä siirry Caverionille.

Lue seuraavaksi