1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Leppäkoski, Janakkala

Leppäkosken vesijohtoveden hajun syy varmistui

Janakkalan Leppäkosken vesijohtoveden hajun lähteeksi on varmistunut Rahitun vedenottamon pohjavesipumppu, jonka sähkömoottori paloi. Vedenjakelu Leppäkosken koululla lopetetaan torstaina kello 16:00.

Leppäkoskella 30.5.2013 talousveteen poikkeavan hajun aiheuttaja on varmistunut. Rahitun vedenottamon toisen pohjavesikaivopumpun sähkömoottori on palanut. Bentseeni ja tolueeni ovat vapautuneet veteen tiivisteiden palamisen jälkeen pumpun sähkömoottorista. Syytä moottorin näin täydelliseen hajoamiseen selvitetään pumppuvalmistajan kanssa, kerrotaan Janakkalan Veden tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Leppäkosken alueelta maanantaina 3.6. ja 5.6. otetuista vesinäytteistä ei ole enää löydetty raja-arvot ylittäviä pitoisuuksia bentseeniä tai tolueeniä. Kaikki havaitut pitoisuudet myös alittivat aineiden määritystarkkuuden.

Talousvettä voi Janakkalan kunnan terveysvalvonnan mukaan käyttää aivan normaalisti, mikäli siinä ei ole poikkeavaa hajua.

Juomavettä on jaettu Leppäkosken koulun pihalla torstaista 30.5. asti. Vedenjakelu säiliöautosta lopetetaan torstaina kello 16:00.