Yhdet häät ja kolme anoppia on yhdentekevä romanttisten kommellusten komedia

Don ja Ellie ovat jo aikaa sitten onnellisesti eronnut pari. He kohtaavat toisensa jälleen vuosien päästä yhteisen adoptiopojan Alejandron mennessä naimisiin.

kulttuuri
Tähtiä.

Alejandron biologinen äiti on syvästi katolinen ja niin Don ja Ellie joutuvat poikansa pyynnöstä teeskentelemään olevansa yhä naimisissa. Oma sanansa tähän on sanottavana toki Donin avokilla Bebellä. Omat ongelmansa tuovat myös mukanaan häihin saapuvat, Ellien ja Donin biologiset jälkeläiset, lapsettomuudesta kärsivä Lyla ja esiaviollisesta seksistä kieltäytyvä Jared. Niin, ja jotta kaikki olisi vieläkin hankalampaa, niin Alejandron tulevat appivanhemmat ovat avoimen rasistisia, eivätkä siten lainkaan otettuja tulevasta vävypojastaan.

Harvassa ovat ne elokuvat, joiden näyttelijäkaarti on niin komea kuin tässä romanttisessa komediassa. Valitettavaa on, että osaavat näyttelijät eivät välttämättä ole hyvän elokuvan tae.

Siitä ihan tavallisimmasta kaavasta tässä farssissa yritetään poiketa sillä, että mukaan on otettu useamman sukupolven ja useamman perheen rakkauskiemurat. Elokuvan hauskuuskerroin käy ilmi jo heti ensimmäisestä kohtauksesta. Diane Keatonin esittämä Ellie yllättää siinä ex-miehensä (Robert DeNiro) ja tämän avokin (Susan Sarandon) lemmekkäissä puuhissa. Ja kyllä meillä kaikilla on hauskaa, kun vanhempien näyttelijöiden suuhun on kirjoitettu kaksimielisiä repliikkejä. Mitä sitten seuraa on lisää kaksimielisyyksiä, sekavia tunteita, väärinymmärryksiä, loukkaantumisia ja paljon huutoa ja meuhkaamista, kunnes lopulta kaikki oikeat osapuolet saavat toisensa.

Elokuvan näyttelijöitä ei missään tapauksessa voi syyttää laimeasta lopputulemasta. Niin veteraanit kuin nuorempi polvi tekevät sen minkä voivat, saattaakseen kovin keskinkertaisen käsikirjoituksen ja jäyhän ohjauksen edes johonkin lentoon. Parhaiten sopasta selviää DeNiron, Keatonin ja Sarandonin muodostama trio, jonka keskinäisistä suhteista sentään syntyy jonkinlaista säpinää.

Tämä yhdentekevä romanttisten kommellusten komedia on uusioversio vuonna 2006 ilmitulleesta ranskalaisesta naimafarssista Mon frère se marie.