Saudiprinssi haastoi talouslehden herjauksesta - syyttää Forbesia liian pienestä omaisuusarviosta

Miljardöörin mukaan hänen omaisuutensa on arvioitu liki kymmenen miljardia dollaria liian pieneksi. Alwaleed bin Talalin mukaan listaus syrjii Lähi-idän liike-elämää.

Ulkomaat

Saudiarabialainen miljardööriprinssi Alwaleed bin Talal on haastanut talouslehti Forbesin oikeuteen herjauksesta. Lehti arvioi rikkaiden ihmisten listauksessaan Alwaleedin omaisuuden arvoksi 20 miljardia dollaria eli 15 miljardia euroa. Prinssin mukaan summasta puuttuu 9,6 miljardia dollaria. Alwaleed bin Talal oli amerikkalaislehti Forbesin maaliskuussa julkaistulla listalla sijalla 26.

Varakkaiden listaus herätti paljon keskustelua, mutta lehti pysyi kannassaan. Prinssin mukaan Forbesin listaus on virheellinen ja syrjii Lähi-idän liike-elämää.

Korkein oikeus Lontoossa vahvistaa herjauskanteen. Ihmetystä on herättänyt, että kanne on tehty juuri Britanniassa. Tosin Yhdysvalloissa asianomistajalta vaaditaan herjaustapauksissa enemmän kuin Britanniassa.

Alwaleed bin Talal omistaa Kingdom Holding -yhtiönsä kautta suuria osuuksia muun muassa rahoitusyhtiö Citigroupista, mediamoguli Rupert Murdochin perustamasta News Corpista ja elektroniikkayhtiö Applesta.

Alwaleed bin Talal on Saudi-Arabian perustajan lapsenlapsi. Kuningas Abdullah on hänen setänsä. Alwaleed bin Talalin kerrotaan omistavan muun muassa Riadissa palatsin, jossa on 420 huonetta. Lisäksi hänellä on pääkaupungin liepeillä lomapaikka, jota koristaa muun muassa viisi tekojärveä ja Grand Canyonin pienoismalli. Mies on opiskellut Yhdysvalloissa.

Lähteet: Reuters