Teinitytöllä korkeampi älykkyysosamäärä kuin Stephen Hawkingilla

Intiasta Britanniaan muuttaneen Neha Ramun älykkyysosamäärä on 162. Yli 140:n tulosta pidetään nerona, ja aikuisen ihmisen älykkyysosamäärä on keskimäärin sata.

Ulkomaat

Teininero Neha Ramu, 13, on liittynyt Britanniassa Mensan jäseneksi. Surbitonissa Lontoon liepeillä asuvan Ramun älykkyysosamääräksi mitattiin testissä 162, mikä on korkein mahdollinen pistemäärä testissä, kertoo BBC. Tulos vie teinitytön maailman älykkäimmän yhden prosentin joukkoon. Yli 140:n tulosta pidetään nerona, ja aikuisen ihmisen älykkyysosamäärä on keskimäärin sata.

- Kun sain tietää, että tulokseni on noin korkea, se oli ällistyttävää ja odottamatonta, Ramu kertoo BBC:n haastattelussa.

Älykkyysosamäärällään mitattuna Neha Ramu on älykkäämpi kuin muun muassa Stephen Hawking. Tyttö itse pitää vertailua mahdottomana.

- Stephen Hawking, Albert Einstein - he ovat saavuttaneet niin paljon. Ei ole oikein vertailla minua heihin ainoastaan älykkyysosamääräni takia, Ramu muistuttaa.

- Ellen ponnistele ja käytä älykkyyttäni, ei siitä ole mitään hyötyä, hän jatkaa.

Lukemisesta ja shakinpeluusta pitävä Ramu haaveilee neurologian opinnoista Yhdysvalloissa Harvardin yliopistossa. Perhe muutti Britanniaan Bangaloresta Intiasta, kun Neha oli 7-vuotias. Molemmat vanhemmat ovat silmälääkäreitä. Heillä ei ollut aavistustakaan tyttären nerokkuudesta ennen kuin tämä sai täydet pisteet koulunsa pääsykokeissa.

Äiti Jayashree sanoo, että vanhemmat eivät painosta tytärtä opintoihin, vaan huolehtivat, että tällä on aikaa myös muun muassa uimiseen, television katseluun ja kavereiden kanssa vietettyyn aikaan.