Hyppää sisältöön

Arvovieraat kokoontuivat Tukholman Grand-hotelliin hääillalliselle

Madeleine ja Chris tervehtivät paikalle saapunutta yleisöä hotellin parvekkeelta. Punaista mattoa pitkin asteli muu kuningasperhe.

Prinsessa Madeleine ja hänen sulhasensa Chris O'Neill vilkuttivat Tukholman Grand Hotelin parvekkeelta 7. kesäkuuta. Kuva: EPA / Bertil Enevag Ericson / Scanpix

Kuningasperhe sekä muut arvovieraat osallistuivat perjantaina Tukholmassa Grand-hotellissa pidetylle hääillalliselle. Hotelliin saapuivat kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia sekä kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ja prinssi Carl Philip. Morsiuspari, prinsessa Madeleine ja Chris O'Neill odottivat vieraitaan jo valmiiksi sisällä hotellissa.

Madeleine ja Chris tervehtivät yleisöä hotellin parvekkeelta hyväntuulisena. Madeleinen yllä oli lyhythihainen, paljettikoristeltu vaalea mekko.

Kuningatar Silvialla puolestaan oli pitkähihainen, ruusunpunainen ja kimaltava iltapuku ja Victorialla vaaleanharmaa, paljettikoristeltu hihaton mekko, jossa on syvä halkio edessä.

Illalliselle on saapunut myös muiden maiden kuninkaallisia, esimerkiksi Norjan kruununprinssi Haakon ja prinsessa Märtha Louise puolisonsa kanssa, Tanskan prinssi Joachim ja prinsessa Marie Cavallier sekä Monacon ruhtinatar Charlene. Lisäksi hotelliin saapui morsiusparin ystäviä ja sukulaisia.

Aiemmin päivällä Tukholman keskustassa pidettiin häiden harjoitukset. Poliisin mukaan ne sujuivat hyvin. Tukholman kaduilla on myös runsaasti häitä seuraamaan saapuneita turisteja ja ruotsalaisia, jotka toivovat saavansa nähdä vilauksen kuningasperheestä tai arvovieraista.