1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuninkaalliset

Prinssi Philip toipuu leikkauksestaan

Hovin tiedotteen mukaan kuningatar Elisabetin puoliso toipuu tutkimusleikkauksestaan tyydyttävää vauhtia.

Englannin kuningattaren Elisabet II:n puoliso Edinburgin herttua, prinssi Philip on leikattu tänään perjantaina lontoolaisella klinikalla. Hovi kertoi illalla, että prinssi Philip on toipumassa leikkauksestaan. Prinssille tehtiin aiemmin päivällä tutkimusleikkaus, jossa selvitettiin hänen vatsaongelmiaan.

Hovin tiedotteen mukaan leikkauksessa saatuja näytteitä tutkitaan nyt, ja tuloksista kerrotaan sitten, kun niitä on saatu. Tiedotteen mukaan prinssi toipuu leikkauksesta tyydyttävää vauhtia.

Kuningatar Elisabet puolestaan jatkoi perjantaina ohjelmaansa normaalisti. Hän vieraili BBC:n uudessa studiossa ja esiintyi uutislähetyksen taustalla seuramassa ankkureiden työskentelyä.

Maanantaina 92 vuotta täyttävä Philip saapui torstaina yksityissairaalaan ennakkoon suunniteltuun leikkaukseen. Hän saattaa joutua olemaan sairaalassa jopa kaksi viikkoa. Kyseessä on neljäs kerta kahden vuoden aikana, kun Philip on joutunut sairaalaan terveysongelmien vuoksi. Viime vuonna prinssi joutui kerran sairaalahoitoon sepelvaltimon tukkeuman ja kaksi kertaa virtsatietulehduksen vuoksi.